Hlavní obsah

Kouzlo nového trenéra funguje. Jsem rád, že mi věří, těší střelce Brna Škodu

Jihlava

Vybojovali premiérové body z venkovního stadiónu v tomto prvoligovém ročníku a vůbec poprvé v historii nevyšli na Vysočině naprázdno. Fotbalisté Brna zdolali v důležité záchranářské bitvě díky trefám Michala Škody v 15. kole HET ligy domácí Jihlavu 2:0.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

V popředí Michal Škoda z Brna, za ním Jiří Krejčí z Jihlavy, vpravo brankář Jihlavy Jan Hanuš.

Článek

Útočník Zbrojovky tak navázal na předchozí domácí duel s Teplicemi, který v roli střídajícího hráče rozhodl až v úplném závěru. „Jsem strašně rád, že jsem tentokrát dostal šanci v základní sestavě. Před prvním gólem jsem dostal fantastický centr od Lukáše Vraštila, stačilo jen nastavit hlavu. Při druhé brance se ke mně dostal balón po předchozí Ziklově střele, kterou jihlavský brankář Hanuš jen vyrazil. Povedlo se mi míč uklidit do sítě," usmívá se spokojený Škoda.

Výkonnostní vzestup Brňanů v poslední době dává do souvislosti s příchodem trenéra Pivarníka. „Jeho kouzlo funguje. Já jsem rád, že mi důvěřuje, těší mě, že mu důvěru splácím," raduje se Škoda.

Roman Pivarník svoje mužstvo za předvedený výkon na Vysočině pochválil. „Důležitý zápas jsme zvládli nejen výsledkově, ale i herně. Kluci dodrželi do puntíku taktiku, předvedli řadu krásných kombinačních akcí. Navíc ho odbojovali srdíčkem," tvrdí kouč.

Připustil, že před utkáním kolem sebe často slyšel, že Zbrojovka ještě nikdy v Jihlavě nebodovala. „Mně jako trenérovi se naopak proti ní s různými týmy vždycky dařilo. Jsem rád, že jsem na to navázal i se Zbrojovkou. Vlastně jsme přepsali historii. Všichni v Brně si teď oddechnou," culí se Pivarník.

V jihlavské kabině zavládla mnohem ponurejší nálada. „Klíčové střetnutí se nám vůbec nepovedlo. Soupeř nás předčil agresivitou a důrazem. Za stavu 0:2 jsme se snažili ve druhé půli ještě něco se zápasem udělat, avšak žádné vyložené šance jsme si bohužel nevytvořili. Musíme si toto utkání důkladně rozebrat a poučit se z něj," plánoval kouč celku z Vysočiny Ivan Kopecký.

Jedinou vyloženou střeleckou příležitost jihlavských fotbalistů zahodil hned na začátku zápasu obránce Miroslav Keresteš. „Melichárek mě bohužel vychytal. Máme jen deset bodů, to je hodně málo. Musíme zabrat v posledním podzimním kole na Slovácku," předsevzal si.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články