Hlavní obsah

Mistr znovu klopýtl! Černá série Slavie v Jablonci trvá, Zlín urval těsnou výhru

Praha
Aktualizováno

Utkání dvou českých pohárových zástupců v rámci 15. kola HET ligy uzavřela první polovinu nejvyšší tuzemské fotbalové soutěže. Slavia zaváhala, jen remizovala s Jabloncem 1:1 a na třetím místě tabulky ztrácí na Sigmu Olomouc tři body, na lídra z Plzně má pak tým pražských obhájců titulu dál čtrnáctibodové manko. To Zlín ukončil více než měsíc trvající čekání na ligovou výhru a nad posledním Slováckem zvítězil 2:1 zásluhou tref Ibrahima Traorého a Dameho Diopa.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jakub Hromada ze Slavie a Vojtěch Kubista z Jablonce.

Článek
Fotogalerie

Slavia v Jablonci nevyhrála od března roku 2009 a nedokázala to ani tentokrát. Rozehrané to měla dobře, v 32. minutě ji do vedení poslal Jaromír Zmrhal. Po hodině hry ale srovnal Ondřej Mihálik a v 82. minutě dokonce mohl dokonat obrat Zelený, z úhlu ale trefil jen brankáře Laštůvku. Oba celky se v lize rozešly smírně popáté za sebou.

Sešívaní neporazili Jablonec v nejvyšší soutěži podeváté po sobě, Pražané navíc vyhráli jen dva z osmi venkovních zápasů této ligové sezóny. Jablonec napravil minulou porážku v Karviné a zůstal v tabulce sedmý.

Slovácko pykalo za neproměněné šance

To fotbalisté Slovácka dál tápou. V nejvyšší soutěži nezvítězili podvanácté za sebou a zůstávají na dně tabulky. V moravském derby na hřišti Zlína přes řadu gólových příležitostí  nakonec prohráli 1:2, jejich čestný úspěch zaznamenal až v nastavení hlavičkou střídající Filip Kubala.

Svěřenci Bohumila Páníka uťali více než měsíci dlouhou sérii v lize bez výhry (od 14. října) a v tabulce se posunuli na deváté místo.

Fotbalová HET liga - 15. kolo:
Jablonec - Slavia 1:1
Branky: 64. Mihálik - 32. Zmrhal
Zlín - Slovácko 2:1
Branky: 16. Traoré, 77. Diop - 90.+3 Kubala

Reklama