Hlavní obsah

Zlíňany těšily jen tři body. Ale nezasloužené! Pro Slovácko příliš kruté, kritizoval kouč vítězů

Zlín

Neoslnili, ale roli favorita v dohrávce 15. ligového kola v krajském derby naplnili. Fotbalisté Zlína bodovali po čtyřech zápasech naplno, v utkání blízkých rivalů zdolali Slovácko 2:1.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Zlína se radují z gólu Ibrahima Benjamina Traorého (vlevo).

Článek
Fotogalerie

Trenér Fastavu Bohumil Páník však přesto svůj tým zkritizoval. „Musím uznat, že výsledek neodpovídá dění na hřišti. Vyhrát jsme si nezasloužili. Soupeř byl skoro ve všem lepší, připadalo mi, že si někteří naši hráči přišli jen tak zahrát fotbal. Pro mě je nepochopitelně, že ve čtvrtek podáme v Evropské lize v Tiraspolu výborný výkon, a čtyři dny na to zahrajeme takhle špatně," přemítá naštvaný Páník.

S hráči si hodlal střetnutí důkladně rozebrat. „Neumím si vysvětlit, proč jsme byli tak nedůrazní. Naším štěstím je, že Slovácko teď nedává góly. Pro soupeře je to ovšem krutý výsledek," má jasno.

Těšil jen výsledek

Zlínskou kabinou i tak zazněl po zápase vítězný pokřik. „Tři body máme, tak se z nich radujeme. Hlavně kvůli našim fandům, kteří brali utkání mimořádně prestižně. Proto jsme si trochu zazpívali. Samozřejmě si ale uvědomujeme, že jsme nebyli lepším celkem. Střetnutí jsme zvládli pouze výsledkově. Při některých šancích hradišťského týmu se nás drželo štěstí," připustil kapitán Zlína Petr Jiráček.

V tabulce poslední Slovácko dál čeká už od třetího ligového kola na vítězství. „Byli jsme fotbalovější než Zlín, ale přesto jsme padli. Góly nám prostě teď nejsou souzeny. I já jsem mohl vyrovnat na 1:1, ale svoje dvě šance jsem vyřešil špatně," kaje se zklamaný záložník Lukáš Sadílek.

Také kouč Slovácka Michal Kordula se domnívá, že jeho tým byl herně lepší. „Jenže se projevuje naše nezkušenost. Hrozně nás sráží, že neproměňujeme střelecké příležitosti. Hned druhý den ráno ale musíme zvednout hlavy a pečlivě se připravit na poslední podzimní duel s Jihlavou. Musíme ho zvládnout," předsevzal si trenér. Sadílek mu přitakal. „Nic není ztraceno, ztráta na mužstva nad námi není velká. Už nám to tam ale musí konečně napadat," přál si.

Reklama