Hlavní obsah

Kovář končí v Olomouci, upsal se třetiligovému Fulneku

FULNEK

Olomoucký fotbalista Michal Kovář možná uzavřel svou prvoligovou kariéru. Dvaatřicetiletý defenzivní hráč, který v barvách Hansy Rostock okusil i německou bundesligu, přestoupil ze Sigmy Olomouc do Fulneku. Ambiciózní klub z Moravskoslezské fotbalové ligy s novou posilou podepsal tříletou smlouvu.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Kovář si variantu odchodu zvolil sám, hanácký klub ho ze svých řad nevyhazoval. Na začátku sezóny se sice s koučem Vlastimilem Paličkou dostal do konfliktu kvůli tomu, že nebyl zařazen do základní sestavy, ale Palička v pondělí v Sigmě skončil. Nový trenér Vlastimil Petržela Kovářovi přestup nerozmlouval.

"Probrali jsme to spolu a on to pochopil. Snažím se už dívat trochu do budoucna, bude mi třiatřicet," řekl v pátek olomoucký odchovanec, který v mateřském klubu vyjma tříletého působení v Německu odehrál celou dosavadní kariéru.

Na své konto nastřádal 299 ligových startů. Kovář přesto nevyloučil, že ještě oslaví třístovku. "Fulnek je velice ambiciózní klub, majitel má nejvyšší cíle a letos chceme postoupit do druhé ligy. Třeba si ještě nejvyšší soutěž zahraju," uvedl.

Reklama

Související témata: