Hlavní obsah

Ostrava - Kladno 5:1Ostravský kanonýr Střihavka čtyřmi góly zostudil nováčka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Střihavka 1 : 0
15. Střihavka 2 : 0
21. Střihavka 3 : 0
39. Slončík 4 : 0
52. Kousal 4 : 1
76. Střihavka 5 : 1

OSTRAVA

Třetího vítězství za sebou docílili fotbalisté Baníku Ostrava, kteří v sobotu v pátém kole nejvyšší soutěže rozdrtili Kladno 5:1. Jinak to ale byl večer útočníka Davida Střihavky. Ten nováčka zostudil čtyřmi brankami: za šestnáct minut se mu podařil čistý hattrick, v závěru uzavřel brankový účet a ještě předtím přihrál na gól i Radku Slončíkovi.

Článek

Kladno se alespoň dočkalo první gólu v lize, po 412 minutách ho vsítil Miloslav Kousal.

Dát čtyři branky se v nejvyšší soutěži povedlo naposledy Vratislavu Lokvencovi v dresu Sparty proti Českým Budějovicím v březnu 2000. S šesti brankami vévodí ostravský kanonýr Střihavka aktuální tabulce ligových střelců.

Kladenské katastrofě takových rozměrů přitom úvod nenasvědčoval. Kalina dokonce v třetí minutě přetlačil v pokutovém území Klimpla a za překonaným Raškou musel zasáhnout ostravský debutant Pavlík. Pak ale Baník soupeři zasadil bleskový mat. Pod přímočarým a nátlakovým fotbalem domácích totálně zkolaboval střed kladenské defenzivy; jejím katem byl vynikající útočník David Střihavka, který zařídil všechno podstatné.

Tomašák hbitě využil Palšovy hrubky

Poprvé zavěsil v páté minutě: Tomašák hbitě využil Palšovy hrubky a míč Střihavkovi předložil před prázdnou branku. Hosté pod ostravským tlakem dále páchali trestuhodné chyby. Po čtvrthodině se střed kladenské obrany rozestoupil před Střihavkou, který z hranice pokutového území po zemi namířil k levé tyči.

Další radost domácímu debutantovi Pavlíkovi překazil Bičík, ale za pár sekund už balon znovu lovil ze sítě. Domácí předvedli další smrtící protiútok, Varadi se hravě dostal za obranu a jeho nadýchaný centr Střihavka trefil hlavou o tyč do branky.

Kouč Koubek už po druhém gólu sáhl ke dvěma střídáním, změnil rozestavení, ale to už nějaký systém nováčka dávno neexistoval. Jen sporadicky se Středočeši vymanili z pasti domácích narážeček a presinku. Přesto jednou zahrozili, ale Čápovu hlavičku na cestě do sítě nechtěně zastavil spoluhráč Kousal.

Kladenští dál nestíhali

Ve středu hřiště Kladenští dál nestíhali. Za další díru v obraně je vytrestal Slončík, kterého křížným pasem uvolnil kanonýr Střihavka. Domácí špílmachr si posadil stopera a technicky pokořil Bičíka počtvrté.

Po obrátce Baník slevil z počáteční aktivity. Kladno alespoň na pohled vyrovnalo hru a dočkalo se i první gólové radosti v sezoně. Po Drozdově rohu přehlavičkoval les ostravských fotbalistů na malém vápně Kousal a Slončík na brankové čáře míč ještě přizvedl pod břevno.

I když Baník už v druhé půli nebyl tak agresivní a jeho živelná ofenziva zeslábla, muž večera vrátil rozdíl do čtyřbrankové podoby. Střihavka v 76. minutě přehodil Bičíka a jeho čtvrtému gólu už nedokázal zabránit ani dobíhající Drozd. Ostravský útočník se tak vyšvihl do čela průběžného pořadí ligových střelců, letos už nastřádal šest tref.

Baník Ostrava - SK Kladno 5:1 (4:0)
Branky: 5., 15., 21. a 76. Střihavka, 39. Slončík - 52. Kousal. Rozhodčí: Adámek - Chytil, Pelikán. ŽK: Klimpl - Strnad, Kousal. Diváci: 6496.
Ostrava: Raška - Marek, Pavlík, Klimpl, Čoupek - Rajtoral (66. Žůrek), Bystroň, Slončík (61. Magera), Tomašák - Střihavka (80. Mičola), Varadi. Trenér: Večeřa.
Kladno: Bičík - Strnad, Palša (19. Gross), Killar, Drozd - Michal (19. Hlava), Šimůnek, Kalina, Čáp (87. Hajník) - Cigánek, Kousal. Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata: