Hlavní obsah

Střihavka: Takový zápas se může povést jednou za život

OSTRAVA

Čtyřmi góly srazil v sobotu ostravský útočník David Střihavka fotbalisty Kladna a asistencí se navíc podepsal i pod branku spoluhráče Radka Slončíka. Takový individuální počin česká liga nepamatuje od roku 2000, kdy Vratislav Lokvenc čtyřmi zásahy zařídil výhru Sparty nad Českými Budějovicemi.

Článek

"Takový zápas se hraje jednou, dvakrát, možná třikrát za život. Povedlo se mi něco hezkého a doufám, že to tam bude dále padat. I když je mi jasné, že asi už ne v takovém množství," řekl Střihavka novinářům po utkání, které bylo zcela v jeho režii.

Čistý hattrick, tři góly v jednom sledu, slavil už po 21 minutách. Kladno bylo po jeho trefách na kolenou. "Hodně mi pomohl první gól, kdy mi to Petr Tomašák nahrál do prázdné branky. Pak jsem si začal více věřit. Útočník potřebuje hlavně štěstí a to jsem loni neměl," zdůvodnil své střelecké obrození.

Střihavka od třetího kola řádí. Gólem postrčil ostravský celek k výhrám s Olomoucí i Slováckem, teď pokořil Kladno. Čtyři branky v jednom utkání ale nedal poprvé. "Ještě za mého působení v Jablonci jsem dal čistý hattrick a čtyři góly za béčko v divizi. Ale v lize to je samozřejmě něco úplně jiného," uvedl odchovanec pražské Sparty, který si dokonce živě vybavuje i památné střelecké představení Lokvence. "Pamatuju si na to, jak dal taky čtyři góly v dresu Sparty v Českých Budějovicích. Bylo to úžasné a jsem rád, že se mi taky podařil takový kousek," řekl Střihavka.

V noci na neděli toho asi moc nenaspí. Adrenalin po výjimečném představení bude z těla vyplavovat dlouhé hodiny. "Po zápasech nikdy moc nespím, asi si to utkání budu ještě přehrávat," mínil. Dnešní brankostroj je pro třiadvacetiletého kanonýra další vzpruhou do dalších týdnů. "Chce to pokoru a pořádně přistupovat k tréninku. V létě jsem na sobě hodně pracoval. Hlavně jsem udělal celou herní přípravu a od toho se to odvíjelo. Cítím sílu a doufám, že budu mít štěstíčko v proměňování šancí i nadále," prohlásil Střihavka.

Možná mu prospěly i rady kouče Karla Večeři. Ten útočníka nezatratil poté, co v úvodních kolech zahodil několik velkých šancí. "Byly možná ještě větší, než měl dneska. Uklidňoval jsem ho ale, že to přijde. Říkal jsem mu, ať se pohybuje v pokutovém území a ne někde na krajích. Je to samozřejmě práce celého mužstva," řekl Večeřa.

Reklama

Související témata: