Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Sparta 3:0Mladá Boleslav zdolala Spartu 3:0 a ujala se vedení v lize

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Pecka 1 : 0
39. Vaculík 2 : 0
80. Pecka 3 : 0

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisté Mladé Boleslavi opět potvrdili, že Sparta je jejich oblíbený soupeř. V nedělním zápase 5. ligového kola ji porazili 3:0 a vylepšili svou vzájemnou bilanci s nejbohatším českým klubem na čtyři výhry a jedinou porážku. Středočeši se navíc díky triumfu vyhoupli na první místo tabulky o skóre před Liberec.

Článek

Duel dvou uchazečů o titul sliboval lahodnou hru, ale pár vteřin před zápasem se hustě rozpršelo a technické hře bránil mokrý a rychlý trávník. Na Městském stadionu se rozpoutala spíš bitva pro ostré lokty a víc to svědčilo Mladé Boleslavi. Nejdřív roztleskal zaplněný stadion Kulič, který snadno obešel Řepku, ale jeho přihrávku od postranní čáry na Poláčka zastavil Sivok.

Sparta se dostala v prvním poločase do jediné, ale zato stoprocentní šance. Lustrinelli perfektně prostrčil míč mezi obránci Kolářovi, ten ale v ideální palebné pozici míč poslal těsně přes branku. Domácí přišli s tvrdou odpovědí. Kulič kličkoval směrem k brance Sparty tak dlouho, až na sebe strhl pozornost dvou obránců, ti sice míč od reprezentačního útočníka odrazili, ale Pecka jej křížnou střelou do Blažkova protipohybu poslal přesně k tyči.

Sparta byla omráčená

Mladoboleslavské jejich vedení ještě víc navnadilo a hráče nejúspěšnějšího klubu české ligy na deset minut jako by omráčili. Matějovský prošel s míčem u nohy do šestnáctky, jeho střelu sice Blažek chytil, ale stav ohrožení tím neskončil. Záložník spadl na zem, podle rozhodčího Jecha jej Sivok fauloval a Mladá Boleslav kopala penaltu. Sám Matějovský při ní ale se střelou k levé tyči Blažkovy branky pohořel. Přece se vicemistr zanedlouho dočkal druhého gólu a Matějovský své selhání odčinil. Vysunul do úniku Vaculíka, a ten nedal osamělému Blažkovi šanci.

Herní tvář Sparty nerozjasnil ani uzdravený Šimák, jenž naskočil místo Lustrinelliho do druhého poločasu. Hosté se sice pak dostávali častěji k míči, ale Mladá Boleslav jejich územní převahu využívala ke svým dalším šancím. Do oslabené obrany pádili Kulič a spol. do jednoho brejku za druhým a Spartu pokořili i potřetí. Abrahám vystihl Sylvestreho přihrávku, předložil míč Peckovi, a ten se střelou k tyči korunoval na největšího experta na Spartu v lize. Ve čtyřech zápasech jí dal pět branek.

Letenský tým tak poprvé v sezoně prohrál a jeho rozzlobení fanoušci žádali demisi kouče Grigy. Pozorovatelům z Hearts, kteří do Mladé Boleslavi dorazili, Sparta nenaznačila, že by skotský tým čekal v Poháru UEFA nepřekonatelný protivník.

FK Mladá Boleslav - Sparta Praha 3:0 (2:0)
Branky: 26. a 81. Pecka, 39. Vaculík. Rozhodčí: Jech - Wilczek, Ondo. ŽK: Matějovský, Brezinský, Rolko - Blažek, Sylvestre. Diváci: 5000.
Boleslav: Miller - Ševinský, Brezinský, Rolko, Palát - Vaculík (72. Sedláček), Matějovský, Abrahám, Poláček - Kulič (90. Mikolanda), Pecka. Trenér: Uhrin.
Sparta: Blažek - Zabavník, Řepka, Lukáš, Kadlec - Kisel (61. Došek), Sivok, Sylvestre, Kolář - Lustrinelli (46. Šimák), Jun. Trenér: Griga.

Reklama

Související témata: