Hlavní obsah

Odvolání Grigy je podle tisku už jen otázkou času

Angažmá fotbalového trenéra Stanislava Grigy ve Spartě Praha se pravděpodobně chýlí ke konci. Podle českých médií je po porážce 0:3 v Mladé Boleslavi vyhazov kouče jen otázkou času a vedení klubu už prý dokonce jedná o jeho nástupci.

Článek

Nejžhavějšími kandidáty jsou podle deníku Sport Zdeněk Ščasný a Zdeněk Zeman, oba však mají platné smlouvy v Mostu respektive v italském Lecce. Jako dočasný kouč by tak podle listu mohl mužstvo převzít současný prezident Sparty Jozef Chovanec, kterého prý podporují slovenští majitelé.

Stejné tři kandidáty zmiňuje i deník Aha!, Šíp do okruhu možných Grigových nástupců řadí i jabloneckého Petra Radu. Podle Blesku je už ale prakticky hotovou věcí příchod Ščasného z Mostu. Na severu Čech ho prý nahradí bývalý sparťanský kouč Jaroslav Hřebík.

Krizi odnesou asi i hráči

Vedení Sparty nicméně popírá, že by už někoho oslovilo. "O situaci jednáme, analyzujeme ji. Nechceme se ukvapit. Tady se nejedná o otázce trenéra, ale i dalších věcech," uvedl na sparťanském webu člen představenstva klubu Lukáš Přibyl.

"Všichni v klubu jsou ze současné situace velmi rozladěni. Řešení ale chceme přinést v průběhu dalších dní, nechceme unáhleně reagovat v emocích," dodal Přibyl.

Na krizi Sparty doplatí nejspíš i její hráči. "Změny v kádru jsou jednou z variant řešení, stejně jako udělení pokuty," řekl Sportu Přibyl. Rozhodnutí by mohlo padnout už ve středu, kdy zasedá představenstvo klubu.

Reklama

Související témata: