Hlavní obsah

Do Sparty se vrací talentovaný teenager Mustedanagič

Devatenáctiletý fotbalista Zinedin Mustedanagič se vrací z hostování v Dukle Praha do Sparty. Mládežnický reprezentant Bosny a Hercegoviny strávil na Julisce rok a odehrál tam 18 ligových zápasů. Oba kluby o tom informují na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zinedin Mustedanagič ze Sparty střílí gól během přípravého utkání proti Ústí nad Labem.

Článek

Mustedanagič působí v Česku od 13 let a patří mezi největší talenty Sparty ročníku 1998. Na Letné stihl odehrát pět ligových zápasů, než odešel do Dukly. V jejím dresu letos na jaře nastupoval v základní sestavě, ale v tomto ročníku většinou jen střídal. Celkem dal v 18 zápasech tři ligové góly.

S jeho jménem mu samozřejmě říkají Zizu. Kdyby se jednou přiblížil kvalitám francouzského šampióna Zidana, jemuž se přezdívalo Zizou, na Letné by byli nadšení. To je ještě daleko, Sparta ovšem neváhala. Bosenský útočník Zinedin Mustedanagič letos v lednu podepsal novou smlouvu do roku 2020.

„Je to nadějný hráč s velkou perspektivou. Navíc je rozeným střelcem a věříme, že pro nás v budoucnosti může být velmi platný," komentoval dohodu Tomáš Požár, tehdy hlavní trenér.

Reklama

Související témata: