Hlavní obsah

Siegl věří, že to ve Spartě bude klapat

PRAHA

Horst Siegl si během noci ze čtvrtka na pátek spánku příliš neužil. Před zápasem 2. kola Poháru ČMFS, v němž Most zavítal do Českého Brodu, dostal nabídku, aby plnil roli asistenta v pražské Spartě. Do rána pak přemýšlel, jak s ní naložit. Nakonec kývl a po pěti letech se tak vrací na Letnou.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Prezident Sparty Jozef Chovanec a nová trenérská dvojice Michal Bílek (vlevo) a jeho aistent Horst Siegl.

Článek

V pátek dopoledne proto mohlo vedení Sparty představit vedle nového trenéra Michala Bílka i nového asistenta hlavního kouče. "O tom, že se mnou chce Sparta jednat jsem věděl už včera před pohárovým zápasem v Brodě. Asi mě to dost rozhodilo, protože jsem měl dvě dobré šance a ani jednu jsem neproměnil," vyprávěl rozesmátý Siegl.

Zatímco spoluhráči vyhlášeného kanonýra mohli oslavovat jednoznačný postup v poháru, Siegla čekalo perné rozhodování. "Konzultoval jsem to s rodinou i s trenérem Ščasným, který mě podpořil. Celou noc jsem nespal. Večer jsem Spartě spolupráci přislíbil a ráno definitivně potvrdil," líčil.

Nyní vše nasvědčuje tomu, že sedmatřicetiletý veterán, jehož zdobí deset titulů mistra ligy a čtyřikrát si vystřílel titul Krále střelců, pověsí definitivně kopačky na hřebík. "Rozhodování bylo těžké. Ne že by mi bylo do breku, ale přece jen se člověk musí smířit s tím, že se fotbalová kariéra přiblížila konci. Na třetí příčku Klubu ligových kanonýrů už asi nedosáhnu," povzdechl si s úsměvem Siegl, jemuž patří v historickém pořadí střelců páté místo. Se 176 góly ztrácí na třetího Antonína Hájka 15 branek.

Registrační průkaz půjde asi do rámu

Před Sieglem se otevírá nová, dosud nepoznaná kapitola. "Tahle chvíle je asi ta pravá, abych nastartoval novou dráhu," přemítal. Je ale možnost, že by se na hřišti přece jen objevil? "Dostal jsem nabídku na místo prvního asistenta. O pokračování hráčské kariéry nepřemýšlím. Snad jen kdyby to bylo jako naposled v Teplicích na pár minut," připomněl se smíchem pondělní dohrávku 5. ligového kola, v jejímž závěru vystřelil svému týmu remízu. "Spíš si ale nechám registračku zarámovat," odbyl dotazy novinářů, zda přece jen rudý dres neoblékne.

Jeho hlavním úkolem po boku Bílka bude pomoc při stmelení rozklíženého kádru. "Zatím jsem situaci ve Spartě sledoval jen jako fanoušek z Mostu. Jsem ale přesvědčený, že to bude klapat. Během celé mé kariéry to tak bylo, a proto doufám, že to bude pokračovat. Ještě dnes na tom začneme pracovat," uzavřel Siegl.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články