Hlavní obsah

Bílkova premiéra ve Spartě: porážka s Aue

PRAHA

Premiéra na lavičce Sparty trenéru Michalu Bílkovi a asistentu Horstu Sieglovi nevyšla podle představ. Letenští o víkendu zavítali do Německa k přípravnému utkání s druholigovým Erzegebirge Aue a museli se smířit s porážkou 1:2. Bílek ovšem postrádal sedmičku reprezentantů a zraněného Jana Šimáka. Navíc se během utkání zranil Miroslav Matušovič.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Sparťané prohrávali po padesáti minutách hry o dvě branky, korekci skóre zařídil až v 80. minutě střídající Hanek. "Po psychické stránce není mužstvo v optimálním rozpoložení. Kvůli nervozitě jsme poztráceli hodně míčů, chybovali v rozehrávce a inkasovali tak dvě branky. Prohráli jsme i proto, že jsme neproměnili šance," hodnotil utkání na webových stránkách Sparty Bílek.

Kouč se musel v Německu obejít bez sedmi reprezentantů, na poslední chvíli vypadl z kádru se zraněním palce i Šimák. "Herní posty pro jednotlivé hráče si vynutila situace. Hašek hrál i na kraji obrany, Jun v záloze, protože se zranil Matušovič. Má nakopnutý kotník," líčil Bílek, jenž si do týmu vytáhl také Kanaďana Dave Simpsona. "Jeho výkon je velkým plusem. Řekl si o to, aby byl v prvním týmu," uvedl.

"Zápas byl hodně o improvizaci. Bylo to jednorázové řešení. Neznamená to v žádném případě, že to takto zkoušíme na ligu. Sestava se bude logicky v ligovém utkání proti Zlínu měnit. Ne všechno bylo špatně, v lize by ale takový výkon k vítězstvím určitě nestačil," uzavřel v pátek jmenovaný hlavní kouč Sparty.

Reklama

Související témata: