Hlavní obsah

Trenéra Radu osobně neznám, Lafatu bych bral hned, tvrdí jablonecký kapitán Hübschman

Karel FeltSport.czPrávo

I v šestatřiceti letech je Tomáš Hübschman oporou Jablonce. Ze středové řady se stáhl do obrany a s přibývajícími roky mu tělo stále častěji říká, kam až může. Na kontě má titul mistra Evropy do 21 let, Pohár UEFA vyhrál se Šachtarem Doněck, s nímž sbíral tituly a poháry na Ukrajině, titul má i se Spartou a rád by nějakou trofej získal také s Jabloncem. Chystá se na spolupráci s trenérem Petrem Radou, a jak přiznal v rozhovoru pro Sport.cz, rád by si zahrál s Davidem Lafatou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Hübschman (vlevo) a Stanislav Vlček během Silvestrovského derby internacionálů.

Článek

Kdy začíná Jablonec přípravu na jarní část sezóny?

Už ve středu 3. ledna. Pod novým trenérem Petrem Radou bude nejspíš hodně náročná.

Potkal jste se s ním v průběhu své kariéry?

Neměl jsem tu čest. V době, kdy působil u reprezentace, jsem na srazy nejezdil a nepotkali jsme se ani v žádném klubu, takže se budeme spolupracovat poprvé.

Něco o něm ale víte?

Samozřejmě, spolupracoval se Zdeňkem Kluckým, na což nyní navážou. Předchází ho pověst náročného trenéra, ale vstřícného k hráčům. Úplně do neznáma v tomhle ohledu nejdu.

Jablonec je v polovině tabulky, jaké budou jeho jarní cíle?

V první řadě se hodláme poprat o domácí pohár. V lize určitě chceme hrát o vyšší příčky, než je ta stávající osmá. Myslíme alespoň na tu pátou, vnímáme sílu Plzně, Slavie, Sparty, ale s ostatními bychom se o lepší umístění měli utkat jako rovný s rovným.

Před lety jste začínal ve velkém fotbale jako obránce, především stoper. V poslední době jste se na tuto pozici vrátil. Cítíte se uprostřed obrany lépe, než ve středové řadě?

Nejde o to, kde se cítím lépe, ale kam mě postaví trenér. Jeden čas jsme měli v Jablonci problémy se stopery, zatímco záložníků bylo hodně. Ze situace nějak vyplynulo, že jsem začal hrát vzadu. Nebál bych se jít zpátky do středové řady, ale vzhledem k věku toho tam už nenaběhám tolik jako dřív. Podstatné je, abych byl mužstvu ještě co nejvíc a co nejdéle prospěšný.

Spekuluje se o tom, že by se do Jablonce mohl vrátit kanonýr David Lafata...

To by byla paráda, je to stále excelentní kanonýr. Nevím ale, jaká je jeho momentální situace ve Spartě a jestli je reálné, aby se jeho návrat realizoval. Nám by určitě pomohl a prostředí v Jablonci zná, stejně jako trenéra Radu. Bral bych ho hned, zatím jde ale jen o spekulace.

Reklama

Související témata: