Hlavní obsah

Bílek znovu vyhazoval ze Sparty

PRAHA

Tým fotbalové Sparty Praha doznal po příchodu nového kouče dalších změn. Michal Bílek v úterý přesunul obránce Petra Lukáše, Milana Kopice a Michala Haneka do třetiligového rezervního celku. Ve čtvrtek kouč z realizačního týmu vyřadil pozorovatele Miroslava Jirkala, skončili i masér Eduard Poustka a kustod Jaroslav John. Klub to oznámil na svých oficiálních stránkách.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Michal Bílek

Článek

Změny se po příchodu Michala Bílka očekávaly, čtvrteční vyhazov několika dlouholetých zaměstnanců Sparty jen potvrdil spekulace médií po příchodu bývalého kouče Plzně k nejslavnějšímu českému týmu. Jen se čekalo, až se všichni tři vrátí ze Slovenska. Jirkal, Poustka i John působí totiž i u národního celku.

"V současné době mám dostatečný počet asistentů. Co se týče pozorování, budeme situaci zatím řešit z vlastních zdrojů," prohlásil na klubových stránkách Michal Bílek.

Je čas na změnu

Ve čtvrtek ráno Bílek společně s prezidentem Sparty Jozefem Chovancem ukončení spolupráce oznámil kustodovi Jaroslavu Johnovi a masérovi Eduardu Poustkovi. "Ve Spartě se poměrně často měnili trenéři, ale realizační tým zůstával. Je čas na změnu, všichni jsme odpovědní za výsledky. Chci začít se svým realizačním týmem, který jsem si sestavil k obrazu svému," uvedl Bílek.

Klub celému triu poděkoval za odvedené služby a jeho zástupci oznámili, že novým masérem se stal Vít Zelenka. Ten pracuje na klinice, kde působí lékař Sparty Jiří Váchal. Druhým masérem Sparty zůstává Tomáš Stránský, trenérem brankářů je nadále Jan Stejskal. Kustodem Sparty je od čtvrtka Jiří Novák, který působil u mládeže ve Fotbalovém centru Sparty na Strahově.

Sparta je v aktuálním ročníku Gambrinus ligy na devátém místě s osmi body, na třetí Ostravu ztrácí jeden bod. V dalším kole přivítá Sparta v sobotu Zlín.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Teplice - Č. Budějovice 0 : 0 11. min Živě
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články