Hlavní obsah

Sparta - Vltavín 3:0Posila úřadovala! Stanciu při debutu nadchl fanoušky, podílel se na všech třech gólech

Aktualizováno

Rumunský fotbalista Nicolae Stanciu má za sebou vydařenou premiéru v dresu Sparty, kam přišel z Anderlechtu Brusel jako nejdražší hráč v historii české ligy. Při výhře 3:0 v přípravném utkání s třetiligovým Vltavínem se podílel na všech třech brankách. Po jeho asistencích dvakrát skóroval Tal Ben Chaim. Letenské fanoušky si Stanciu získal hned po pár minutách na hřišti.

Nicolae Stanciu má za sebou vydařenou premiéru v dresu SpartyVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Sparta se v prvním poločase příliš neprosazovala, do druhé půle pak nastoupila se změnami včetně nové posily Stanciua. Z postu ofenzivního záložníka hned začal ukazovat, proč za něj Sparta zaplatila přes sto miliónů korun a počítá s ním jako s nástupcem Tomáše Rosického.

"Šlo o můj první zápas v zimní přípravě, protože v Anderlechtu jsem kvůli čekání na přestup nehrál. Mám na čem pracovat, ale ještě je dost času. V poločase jsme se bavili s Šuralem a viděli jste, že by nám to mělo fungovat," hodnotí Stanciu svůj první duel v rudém dresu.

Hned v jedné z prvních akcí Stanciu trefil břevno. Následně se dostal do další dobré šance a v 54. minutě hezkým pasem za obranu na nabíhajícího Zahustela založil akci, po které dal Šural úvodní gól. Stanciu byl nadále aktivní a v závěru dvakrát poslal do ideální pozice Ben Chaima, který zachoval klid a obstřelil brankáře.

Předvedl pár mimořádných věcí

"Stanciu mi jen potvrdil, proč jsme ho dělali. Těžké zápasy teprve přijdou, ale je dobré, že se hned ukázal. Předvedl pár mimořádných věcí bez ohledu na to, s jakým soupeřem hrajete. A okamžitě si získal fanoušky," oceňuje Zdeněk Ščasný, nový sportovní ředitel.

"Nika známe velmi dobře, chtěli jsme ho už v létě. Může týmu pomoci kreativiou a kvalitou ve středu zálohy. Jsem rád, že se jeho hra líbila i fanouškům," dodává trenér Andrea Stramaccioni.

Sparta vyhrála i třetí přípravné utkání a ve všech se trefil Ben Chaim, který má v zimě na kontě už pět gólů.

Přípravné fotbalové utkání:
Sparta Praha - Vltavín 3:0 (0:0)
Branky: 88. a 90. Ben Chaim, 54. Šural.
Sestava Sparty: Bičík (73. Vorel) - Karavajev (46. Zahustel), Kaya (70. Boula), Štetina (46. Stanciu), M. Kadlec (82. Patrák) - Plavšič, Sáček, Kulhánek, Vatajelu (42. Frýdek) - Lafata (46. Šural), Drchal (33. Mustedanagič, 58. Ben Chaim). Trenér: Stramaccioni.

Reklama

Související témata: