Hlavní obsah

Dva tryskáče v akci! Velká rošáda Sparty, Dúbravka už patří Newcastlu

Praha
Aktualizováno

Letiště ve španělské Málaze se stalo výchozím bodem očekávané velké rošády v brance fotbalové Sparty. Martin Dúbravka odtud odletěl ze soustředění vstříc podpisu smlouvy do Newcastlu. Do druhého tryskáče pak nasedl Florin Nita z bukurešťského FCSB a nabral kurs Praha. Právě Rumun nahradí odcházejícího Dúbravku. Letenští navíc v Praze jednají s gabonským záložníkem Guélorem Kangou a srbským defenzivním univerzálem Mihailem Rističem.

Foto: Sport.cz

Martin Dúbravka právě oblékl dres Newcastlu! Vlevo bratři Zíkové ze zastupující agnetury Global Sports, vpravo Anthony Verrinder z agentury Spocs.

Článek
Fotogalerie

Akce kulový blesk byla samozřejmě způsobena uzávěrkou přestupů v Anglii. Newcastle potřeboval nového gólmana podepsat do středeční půlnoci. A Sparta byla zase v pohotovosti, aby si hned poté pořídila náhradu.

Oba velké přestupy zprostředkoval hráčský agent Pavel Zíka z agentury Global Sports a jeho synové David a Filip. Dúbravku přímo zastupují, v případě Nity pak spolupracují v rámci mezinárodní skupiny.

„Já čekám v Praze na Florina a synové zase v Newcastlu na Martina," avizoval Zíka během dne.

Zatímco na trávníku probíhal ligový zápas s Burnley (1:1), slovenský gólman v útrobách stadiónu procházel zdravotní prohlídkou. Úspěšně.

"Podepsáno," hlásí půl hodiny před půlnocí pražského času David Zíka pro Sport.cz. Přestup dokládá i snímek Dúbravky v novém dresu. "Cítím se úžasně. Jde o velký krok v mé kariéře a také v mém životě," raduje se brankář.

Jde o půlroční hostování s opcí. Její naplnění je vázáno na určitý počet odchytaných zápasů, takže je reálné, že by slovenský reprezentant mohl od léta působit v Newcastlu nastálo.

Podle zákulisních informací by pak Dúbravkův transfer měl trumfnout Petra Čecha, který v létě 2002 jako dosud nejdražší brankář z české ligy odešel z Letné do Rennes za 150 miliónů korun. Naopak Nita vyjde Spartu na přibližně 50 miliónů korun.

Ujednáno je i na Letné. "Vedení ACS v noci ze středy na čtvrtek úspěšně dokončilo jednání o příchodu Florina Nity. Další informace přineseme ve čtvrtek v dopoledních hodinách," informuje pražský klub na svém webu půl hodiny po půlnoci.

Posily mohou být tři najednou...

Sparta navíc potvrdila, že jedná také o příchodu záložníků Guélora Kangy a Mihaila Rističe.

"Ristič a Kanga jsou v Praze a jedná se o jejich angažmá v letenském klubu. Ristič má za sebou již zdravotní prohlídku i testy v laboratoři sportovní motoriky na FTVS UK," uvedla Sparta na sociální síti.

O Kangu Sparta usiluje už delší dobu. Pražané jsou několik dní domluveni na podmínkách transferu s hráčovým klubem Crvenou zvezdou Bělehrad a nyní věří, že se dohodnou i se samotným gabonským záložníkem.

Také dvaadvacetiletý Ristič v minulosti hrával za Crvenou zvezdu. Loni v létě bělehradský klub opustil a podepsal pětiletou smlouvu s ruským Krasnodarem. Talentovaný hráč může nastupovat na levém kraji obrany nebo ve středu zálohy.

Dopoledne byl naopak uzavřen odchod Vjačeslava Karavajeva do Arnhemu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články