Hlavní obsah

Chybí klid a štěstí, hořekují slávisté

PRAHA

Tři porážky v řadě ve třech různých soutěžích a k tomu nedělní remízová blamáž na Strahově se Slováckem. Ve třech zápasech už nedali gól. Trápení fotbalistů Slavie s koncovkou už vypadá hrozivě...

Foto: Martin Malý - www.slavia.cz

Fotbalisté Slavie se nemohou gólově prosadit.

Článek

"Přitom si dokážeme šance vytvořit, ale neproměníme je. Na tom musíme pracovat," hledal řešení trenér Karel Jarolím. Pravdou je, že červenobílí mohli dát neškodnému soupeři pět gólů.

Petr Janda nedohrál kvůli tržné ráně na hlavě. Sám měl na kopačkách tři tutovky, které spálil. "Dnes bychom asi gól nedali ani za tři hodiny. Měli jsme spoustu šancí, soupeř jedinou. Mně při šancích chyběl větší klid v zakončení, ale to asi nebyl jen můj problém," krčil rameny. Dušan Švento trefil pro změnu jen tyč: "Stačil kousíček štěstí. Kdybychom dali jeden gól, přišly by i další. Šancí jsme měli dost."

Celý od krve a monoklem na levém oku odcházel do šatny Martin Latka. Ten mohl proměnit tři gólové hlavičky... "Kromě klidu chybí i kousek štěstí. Vždyť to létalo o centimetry vedle. Šancí bylo na tři zápasy, ale bohužel v síti neskončil jediný míč. Je to strašná škoda, když nedokážeme dát jediný ušmudlaný gól," říkal nevěřícně Latka, ale krizi odmítl. "To určitě ne! Herně to nebylo špatné. Je to o jednom utkání, kdy to protrhneme a všechno se zlomí k lepšímu," přál si.

Zato hosté z Uherského Hradiště zářili štěstím. "To nebyl jen můj zápas, všichni šlapali naplno. Bod je nesmírně cenný a možná, kdyby to tam jednou spadlo, tak jsme vyhráli," trochu fantazíroval brankář Slovácka Petr Drobisz, který ustál ošklivý pád v první půli, kdy si málem zlomil vaz. "Nezachytil jsem to rukama a všechno schytala hlava," vysvětlil. "Nemyslím, že to nebylo ke koukání. My jsme přijeli uhrát bod," odmítl kritiku bídného výkonu Slovácka kapitán Martin Vozábal.

Reklama

Související témata: