Hlavní obsah

Bojovník Hartig přišel, viděl a pomohl Olomouci zvítězit

OLOMOUC

Famózní premiéru v dresu olomoucké Sigmy má za sebou 29letý útočník Lukáš Hartig (na snímku), který přišel z Artmedie Bratislava. V duelu s Brnem (1:0) důrazem a aktivitou zbláznil spoluhráče, a i když po 50 minutách sotva pletl nohama, stačil zápas rozhodnout.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Lukáš Hartig na archívním snímku.

Článek

Jeho střelu po Pulkertově centru sice do vlastní sítě usměrnila až teč Brňana Švejnohy, na radosti mu to však nic neubralo. "Za Spartu jsem hned napoprvé skóroval, stejné to bylo i v Artmedii, jen na další gól jsem pak dlouho čekal," smál se Hartig.

"A že to byl pětistý gól Sigmy v české lize? Asi jsem přišel v pravý čas. Mnohem důležitější však je, že jsme poprvé vyhráli. Body potřebujeme jako sůl," pokračoval vyhlášený bojovník, který ještě ve čtvrtek odehrál za Artmedii 68 minut v Poháru UEFA proti Espaňolu Barcelona při remíze 2:2.

"Bylo toho na něj strašně moc. V pátek a v sobotu se stěhoval, a když přišel v podvečer na trénink, byl úplně hotový. Zvažovali jsme, zda ho vůbec postavíme, ale byla to správná volba. Pomohl už svou přítomností v kabině," liboval si kouč Sigmy Vlastimil Petržela.

Sám Hartig přiznal, že když v 57. minutě střídal, měl toho plné zuby. "Po výměně trenéra se v Bratislavě moc nemakalo a odnesla to kondice. Proto jsme se s panem Petrželou domluvili, že odehraji poločas a pak zkusím ještě pár minut. Věděl jsem, že dolů půjdu brzy. Naštěstí mi při střele tečí pomohl obránce Švejnoha," zubil se Hartig.

Reklama

Související témata: