Hlavní obsah

Lustrinelli: Na pohovor s trenérem Bílkem odpověděly moje góly

Přicházel do pražské Sparty jako hvězdný útočník s citem pro góly. Švýcarský fotbalista Mauro Lustrinelli ale v letenském klubu bojuje o základní sestavu, i když v posledním týdnu se mu střelecky dařilo. "Pořád věřím, že můj nejlepší zápas teprve přijde," prohlásil Lustrinelli po utkání s Českými Budějovicemi, v němž vstřelil dvě branky.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Mauro Lustrinelli (vlevo) v dresu Sparty.

Článek

V utkání s Českými Budějovicemi, které Sparta vyhrála 3:0, jste se dvakrát trefil, můžete svoje góly přiblížit? První gól padl po centru, šel jsem na přední tyč, což je můj úkol. V souboji s protihráčem se mi povedlo tam míč dostat. Ten druhý padl po hlavičce Sivoka ke druhé tyči. Míč jsem si pohlídal a dal gól.

Budete takhle pokračovat v dalších zápasech?Budu se snažit, abych dál střílel dva góly na zápas.

Co jste odpověděl trenéru Bílkovi na jeho kritiku? Kritiku trenéra jsem vyslechl, potom jsme mluvili dál a já jsem mu odpověděl na hřišti. Na pohovor s trenérem odpověděly moje góly. Dnes jsem mohl dát tři. Nejsem smutný, že jsem je nedal, jsem rád za dnešní vysoké vítězství. Pořád také věřím, že můj nejlepší zápas teprve přijde, i když můj dnešní výkon byl solidní.

V pohárovém utkání v Bystrci i v neděli proti Českých Budějovicím jste dal dva góly. Vadí vám přesto role žolíka, který přichází na trávník a střílí branky? Role žolíka mi nedělá problém, ale každý hráč chce začít zápas od začátku.

Čekal jste, že pro vás bude tak těžké se na podzim probojovat do základní sestavy Sparty? Pro každého je cílem být v základu, ale není to snadné se do něj probojovat. Jestli jsem čekal, že to pro mne bude na začátku podzimu tak těžké? Přiznám se, že sám nevím.

Mají góly, které střílíte, i vliv na vaši nominaci do švýcarské reprezentace? Pro nominaci do reprezentace jsou tyto góly důležité, ale totéž platí i pro mne samotného, pro moji psychiku a sebevědomí.

Zlepšila se po sérii vítězství atmosféra v mužstvu? Atmosféra v mužstvu je pozitivní, jsem za ni rád. Musíme ji pěstovat dál, protože to je to, co nám pomůže a povede nás k úspěchu. Platí to i pro nadcházející zápas s Hearts. Rozhodně je nepodceníme, i když vedeme v poločase 2:0.

Jak se těšíte na derby s pražskou Slavií? Samozřejmě že těším, protože na jaře jsem nehrál, ale vyhráli jsme. Věřím, že tentokrát hrát budu a zase vyhrajeme.

Jste spokojený se svojí hrou? Nemůžeme se uspokojit sami se sebou, stále se dá všechno zlepšovat.

Do kdy máte na Letné smlouvu?Smlouva je do června 2008.

Reklama

Související témata: