Hlavní obsah

Pan Uličný je velký motivátor, říká ostravský kouč Kučera o kolegovi na lavičce Baníku

Teplice

Fotbalisté Baníku Ostrava na jaře poprvé v lize bodovali. V Teplicích vybojovali bezbrankovou remízu, ale stále zůstávají na posledním místě tabulky. Trenér Radim Kučera měl na lavičce po svém boku novou posilu v realizačním týmu. Jako trenér brankářů byl veden zkušený kouč Petr Uličný, stále zastávající i post člena sportovní rady klubu. „Je to velký motivátor,“ řekl Kučera o Uličného roli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Baníku Ostrava Radim Kučera

Článek

Jak byste komentoval novou pozici protřelého trenérského kolegy v Baníku?

Petr Uličný je kvalitní trenér brankářů, s Víťou Barankem tvoří velice silnou dvojici.

Můžete přiblížit vaši spolupráci?

Když přišel, bylo to formulováno tak, že bude sledovat zápasy spíš z tribuny. Pro rozbor poznatků během přestávky utkání měl ale malý prostor. Byl krátký čas na to, abychom probrali a realizovali situace ze hřiště. Jeho přítomnost na lavičce je daleko lepší. Žije s týmem, má zkušenosti, a to, co vidí, můžeme hned předat hráčům. Je to motivátor.

Cítíte dál důvěru ze strany vedení klubu?

S nikým jsem se bezprostředně po zápase v Teplicích nebavil. Budeme to asi řešit během neděle. Zatím na to nedokáži odpovědět.

Vaše hodnocení zápasu v Teplicích?

První poločas jsme prohospodařili. Mám tím na mysli šanci Granečného. Kdybychom se dostali do vedení, mohlo to být pro nás výhodnější. Ve druhém poločase jsme si i v předfinální fázi vytvořili nějaké možnosti. V šestnáctce jsme ale byli málo hladoví. Tepličtí měli po dvou centrech velké šance Vaněčkem. Remíza je ale spravedlivá.

Jak jste spokojen s výkony záložníka Martina Filla? Na půdě Teplic, odkud přišel v zimě do Baníku, se jistě chtěl předvést v nejlepším světle.

Řeknu, že první zápas se Slováckem nám nevyšel. Proto jsme to chtěli odčinit v Teplicích, kam se na nás upínalo velké očekávání. Od každé posily čekám maximum a bylo by pěkné, kdyby Fillo dal hattrick nebo měl tři asistence. Vím, že je to těžké. V Teplicích ho znají, odvedl tady v minulosti velký kus práce. Jeho výkon kvituji, mohu být spokojen, ale přál bych si od něj ještě větší kvalitu. Zvyká si na nové prostředí a pracuje na zlepšení.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 přestávka Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  0 : 0 Karviná - Bohemians 0 : 0 přestávka Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  1 : 0 Sparta - Ostrava 1 : 0 přestávka Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice