Hlavní obsah

Trávník si na Slavii či zahraničí počká. Zatím šéfuje jarnímu marši Jablonce

Praha

Měl hektický týden. Ačkoliv v lednu prodloužil s Jabloncem smlouvu do června 2020, ve čtvrtek se ho během posledního dne přestupního termínu pokusila získat fotbalová Slavia. Marně, a tak záložník Michal Trávník hned druhý den nastoupil nadále v zeleném dresu na Dukle. Asistencí na jediný Lischkův gól přispěl k výhře 1:0 a Jablonec tak zůstává na jaře stoprocentní.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michal Trávník pokračuje v zeleném dresu Jablonce.

Článek

Klub ze Střelnice moc dobře ví, jaký zájem o bývalého kapitána české reprezentace do 21 let je. A jistě ještě bude. Interes Slavie těsně před uzávěrkou byl názorným příkladem.

„Abych se přiznal, tak jsem zprávy o jejím zájmu moc nevnímal. Sice jsem si něco přečetl v médiích, ale počítal jsem s tím, že v pátek nastoupím za Jablonec. V hlavě jsem Slavii neměl. Šla mimo mě," líčí Michal Trávník.

Jinak ovšem 23letý záložník netají, že ho přestup do některého většího klubu zajímá.

„Jako každého fotbalistu mě samozřejmě láká zahraničí. Uvidíme však, jak dopadne zbytek sezóny. Může se stát ještě spousta věcí, počkejme si na léto," přemítá Trávník.

Sešívaní sice nyní neuspěli, mladého záložníka však nadále vedou v patrnosti.

Hlásí se také Itálie a Španělsko

„O Michala byl v zimním přestupovém okně velký zájem. Jak ze špičkových týmů české ligy, tak ze zahraničí, zejména z Itálie a Španělska. Po dohodě s majitelem jabloneckého klubu panem Peltou byl jeho přestup posunut směrem k létu, protože Jablonec má na jaře také svoje sportovní ambice," vysvětluje hráčův agent Pavel Zíka z agentury Global Sports.

„Je ale možné, že během jara již dojde k dohodě o Michalově přestupu v létě. Stejně jako u Davise Ikauniekse preferujeme pokračování v českém top klubu, kde by se otrkal v evropských pohárech, a ještě tak posílil svoje postavení na evropském fotbalovém trhu," avizuje Zíka možný scénář.

Trávník teď každopádně zůstává klíčovým hráčem Jablonce, který pod novým trenérem Petrem Radou vyhrál oba zápasy.

„Moc věcí se pro nás nezměnilo. Je znát, že s jeho předchůdcem Zdeňkem Kluckým, který zůstal jako asistent, již dříve spolupracovali. Pan Rada je ale impulsivnější, někdy až dost. Důležité je, že se nám hned na začátku jara podařilo dvakrát za sebou vyhrát," usmívá se Trávník.

Reklama

Související témata: