Hlavní obsah

Hráčem února je Wágner, mezi trenéry zazářil Svědík

Praha
Aktualizováno

Probuzený kanonýr a tvůrce senzačního procitnutí posledního týmu tabulky. Ligová fotbalová asociace vyhlásila ceny pro nejlepšího fotbalistu a trenéra měsíce února. Trofeje míří do Karviné a Jihlavy, konkrétně do rukou útočníka Tomáše Wágnera a kouče Martina Svědíka.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Trenér Jihlavy Martin Svědík (uprostřed) se raduje se svými asistenty.

Článek

Hned tři góly za úvodní dvě jarní kola, taková je vizitka karvinského bijce Tomáše Wágnera, který nejdřív v nastavení sestřelil Mladou Boleslav a o týden později popravil dvěma zásahy Zlín, čímž de facto ukončil angažmá Bohumila Páníka na střídačce Moravanů.

Wágner tak v této sezoně vstřelil už šest gólů, což je víc než v každé z předešlých tří sezón. "Něco mi říkalo, že rok 2018 bude dobrý. Věřím si a střílí mi to také v tréninku. Jen doufám, že forma bude pokračovat. Nedělám z toho vědu, ale jsem nadšený, když můžu klukům pomoct a moje góly přinášejí vítězství," libuje si Wágner.

Parádní start do druhé části sezóny prožila i Jihlava, která na úvod jara šokovala skalpováním dvou obřích favoritů - Slavie a Plzně. Nejdřív si mužstvo z Vysočiny doma vyšláplo na sešívané (1:0), poté stejným výsledkem obralo o body i suverénní Viktorii. Dokonce na jejím hřišti.

"Za výsledky stojí tvrdá práce. Pročistil se trošku kolektiv. Cítím na mužstvu, že se z něj stal dobře fungující soubor. Když hrajete o záchranu, je nezbytné, aby se vytvořil konsolidovaný tým s velice silnou defenzivou. To se nám teď dvě kola dařilo," chválí trenér Martin Svědík, který se mužstva ujal po nevydařeném podzimu.

Reklama

Související témata: