Hlavní obsah

Jablonec - Baník 2:0Jablonec vyhrál i nad Ostravou a ztrácí už jen bod na Spartu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
50. Doležal 1 : 0
78. Jovovič 2 : 0
Záznam online reportáže

Jablonec nad Nisou

Fotbalisté Jablonce vyhráli i svůj pátý soutěžní zápas na jaře, když ve 20. kole první ligy doma porazili Ostravu 2:0. Góly se o to zasloužili Martin Doležal a Vladimír Jovovič. Jablonec, který zvládl ve středu i pohárový zápas, tak na šestém místě ztrácí už jen bod na čtvrtou Spartu. Baník naopak na jaře zatím získal jen bod a je jasně poslední se ztrátou sedmi bodů na místa záchrany. Má však k dobru odložený zápas s Plzní.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Vojtěch Kubišta z Jablonce (vlevo) a Robert Hrubý z Baníku.

Článek

Ostrava i kvůli odloženému utkání nabrala výraznou ztrátu na soupeře v boji o záchranu, a tak potřebovala v Jablonci nutně bodovat. Nastoupila proto hodně agresivně, což přineslo ale jen dvě žluté karty během úvodních pěti minut.

Severočeši postrádali zraněného kapitána Hübschmana i potrestaného Považance, trenér Rada tak poprvé na jaře přešel na hru na dva útočníky, když si v poháru řekl o šanci Doležal. Jako první zahrozil ve 22. minutě druhý z útočníků Chramosta, ale trefil jen brankáře.

Po půlhodině začali zlobit hosté. S Hlinkovou střelou si poradil brankář Hrubý a ve 35. minutě trefil Fillo břevno. Do šaten mohl nakonec jít šťastnější Jablonec, ale Chramosta si ve velké šanci vylámal zuby na brankáři Laštůvkovi.

Rozhodující moment přišel v 50. minutě, kdy Masopust hlavou přiklepl míč Doležalovi a ten zařídil hlavou vítězný gól. Baník poté poslal do hry i uzdraveného kapitána Baroše a na poslední čtvrthodinu nasadil i třetího útočníka Diopa, ovšem vyrovnání nevybojoval.

Naopak v 78. minutě vyšel domácím brejk, Doležal vysunul Masopusta, který ještě přihrál Jovovičovi a černohorský záložník definitivně rozhodl, když vystřelil v pádu po předchozím faulu. V závěru mohl alespoň snížit Baroš, ale v šanci minul.

20. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - Baník Ostrava 2:0 (0:0)
Branky: 50. Doležal, 78. Jovovič. Rozhodčí: Julínek - Pelikán, Pospíšil. ŽK: Fillo, Hlinka, Jirásek, Pazdera, Fleišman (všichni Ostrava). Diváci: 3420.
Jablonec: V. Hrubý - Holeš, Lischka, Pernica, Zelený - Jovovič (86. Diviš), Trávník (82. Breda), V. Kubista, Masopust - Doležal, Chramosta (90. Čvančara). Trenér: Rada.
Ostrava: Laštůvka - Pazdera (75. Diop), Procházka, Psyché, Fleišman - Jirásek, Hlinka - Fillo, R. Hrubý (58. Baroš), Granečný (46. De Azevedo) - Poznar. Trenér: Kučera.

Reklama

Související témata: