Hlavní obsah

Sestřelíme vás ze vzduchu! Sešívané věže se třesou na sparťanské prcky

Praha

Indicií je víc než dost. Už podzimní derby rozhodl jejich kapitán Milan Škoda ze vzduchu. Zatímco fotbalisté Slavie mají spoustu urostlých hráčů, na druhé straně Sparta disponuje především v záloze hlavně prcky. A poslední velký obrat proti Olomouci spustili červenobílí po dvou rohových kopech. Taktika sešívaných pro sobotní derby je tudíž jasná. Umlátíme vás ze standardek! slibují letenskému rivalovi. Podívejte se v přiloženém videu.

Pomůžou Slavii v derby na Spartě standardky?Video: Sport.cz

 
Článek

Až se před vypjatým duelem postaví na trávníku do řady vedle sebe, výškový rozdíl bude markantní.

„Máme vysoké hráče, navíc výborné hlavičkáře na standardky. Dáváme z nich teď góly, tak snad je využijeme i na Spartě. Budeme sypat centry do šestnáctky a uvidíme," potvrzuje obránce Jan Bořil. „Výšková převaha může být alfa a omega našeho úspěchu. Víme, že nejsou nejvyšší," dobírá si protivníka.

„Může jít o důležitý faktor. Navíc máme hráče, kteří standardky výborně kopou, ať už Hušbauer, Stoch nebo Sýkora. Ve vápně pak číhají hladové soubojové typy. Měla by to být naše přednost, stejně jako v minulých zápasech," netají ani trenér Jindřich Trpišovský.

Jak nejlépe bránit standardku? Když ji vůbec neuděláte!

Sparťani vědí, co je čeká. „Pokud chceme vyhrát, důležitý předpoklad je, že nesmíme dělat standardní situace," uvědomuje si kapitán David Lafata.

Jeho nejvytáhlejší spoluhráči v poli, Costa a Zahustel, narostli do 187 centimetrů. Hned devět slávistů je vyšších! „Víte, jak se nejlépe brání standardní situace? Když ji vůbec neuděláte! Základ bude nefaulovat a na osobní souboje se dobře připravit," zdůrazňuje trenér Pavel Hapal.

„Důležité samozřejmě je, zda standardka vznikne na půlce hřiště, odkud tak nebezpečná není, nebo blízko branky. Je nám jasné, že v posledních třech zápasech z nich Slavia rozhodla. Spoléhala na standardky již za předešlého kouče Šilhavého. Chodí do nich velmi nepříjemně a jsou jejich velkou zbraní. Proto jsme se na ně zaměřili," ujišťuje Hapal.

Duel 21. ligového kola Sparta - Slavia se hraje v sobotu od 17:30. Přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama