Hlavní obsah

Jihlava - Jablonec 0:4Jablonec v souboji nejlepších týmů jara smetl Jihlavu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Doležal 0 : 1
14. Masopust 0 : 2
41. Holeš 0 : 3
59. Masopust 0 : 4
Záznam online reportáže

Jihlava

Fotbalisté Jablonce ve 21. kole první ligy deklasovali Jihlavu na jejím hřišti 4:0. Severočeši pod trenérem Petrem Radou vyhráli i šesté soutěžní utkání v jarní části sezóny a v neúplné tabulce poskočili na čtvrté místo. Naopak jedenáctá Vysočina po sérii čtyř vítězství v nejvyšší soutěži nebodovala. V první půli skórovali Martin Doležal, Lukáš Masopust a Tomáš Holeš, po změně stran se proti bývalému týmu trefil opět Masopust.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Radost hráčů Jablonce z druhého gólu.

Článek

Jablonečtí začali souboj nejlepších týmů jara mnohem lépe. Střelu Holeše ještě vyrazil Rakovan, ale jihlavského brankáře už v deváté minutě zblízka překonal Doležal po Jovovičově centru za obranu. Černohorský reprezentant už za pět minut připravil druhý gól, když se v šestnáctce zbavil Holíka a před brankou našel snadno zakončujícího Masopusta.

Další komplikace pro Jihlavu nastala ve 24. minutě, kdy musel kvůli zranění vystřídat nejlepší týmový střelec Ikaunieks. Lotyšského útočníka nahradil Klíma, který pak ze slibné šance těsně minul. V závěru prvního poločasu kvalitu hry ovlivnilo silné sněžení a těžký terén.

Výborný úvodní poločas Jablonce ve 41. minutě korunoval třetí brankou Holeš, který potrestal chybu obránce Nového a přízemní ranou překonal Rakovana. Bývalý bek Hradce Králové se dočkal premiérového ligového zásahu v jabloneckém dresu.

I ve druhé půli měli hosté velkou převahu. Nejprve aktivní Jovovič zakončil sebevědomý průnik jihlavskou obranou nepřesnou střelou, čtvrtý gól pak přidal v 59. minutě Masopust, který zblízka zakončil akci Jovoviče a Chramosty.

Svěřenci Petra Rady dál kontrolovali zápas a mohli přidat i pátou branku. Střelu Holeše však vyrazil Rakovan. Jeho protějšek Hrubý zase na konci vychytal Dvořáka.

Jablonec tak prodloužil ligovou šňůru bez inkasované branky na 444 minut, Jihlavu porazil potřetí za sebou a téměř zopakoval předchozí dva jednoznačné triumfy 5:0.

21. kolo první fotbalové ligy:
Vysočina Jihlava - FK Jablonec 0:4 (0:3)
Branky: 14. a 59. Masopust, 9. Doležal, 41. Holeš. Rozhodčí: Proske - Myška, Horák. ŽK: Schumacher (Jihlava). Diváci: 2649.
Jihlava: Rakovan - Nový (70. Popovič), Tlustý, Buchta, Schumacher - Ljovin - Fulnek, Dvořák, Urblík (57. Daníček), Holík - Ikaunieks (24. Klíma). Trenér: Svědík.
Jablonec: Hrubý - Holeš, Pernica, Lischka, Zelený - Masopust (88. Jankovič), V. Kubista, Trávník (72. Považanec), Jovovič (79. Hanousek) - Chramosta, Doležal. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: