Hlavní obsah

Sparta - Slavia 3:3Derby jako show Stanciua a videorozhodčího. A mocného finiše sešívaných!

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Stanciu 1 : 0
31. Souček (vlastní) 2 : 0
44. Stanciu 3 : 0
70. Stoch 3 : 1
83. Deli 3 : 2
95. Škoda (penalta) 3 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Ani třígólový náskok jim nestačil! Derby si zpočátku podmanil nejdražší hráč v historii české soutěže. A spolu s ním i videorozhodčí Zelinka. Fotbalisté Sparty nakonec jen remizovali v utkání 21. ligového kola s favorizovanou Slavií 3:3 a ztrácejí na její druhé místo sedm bodů. U všech gólů Sparty byl Rumun Stanciu, dva dal sám a jeden si po jeho rohovém kopu srazil Souček do vlastní sítě. Hned čtyřikrát zasáhl do průběhu derby videorozhodčí a opravil důležité verdikty hlavního sudího Královce. Slavia nakonec z penalty dotáhla v nastavení stíhací jízdu k remíze.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stanislav Tecl ze Slavie padá ve vápně po souboji s Lukášem Štetinou ze Sparty. Po tomto zákroku byla nařízena penalta, ze které v 95. minutě srovnal Milan Škoda.

Článek
Fotogalerie

Sešívaní se mohli na chvíli uklidnit, jejich kapitán Škoda nakonec v základní sestavě nechyběl. Letenští uzdraveného Šurala posadili aspoň na lavičku.

Úvod zápasu vyšel domácím. Jestliže Slavia spoléhala na svou výraznou výškovou převahu, na promrzlém trávníku se lépe pohybovali menší hráči Sparty. Varováním byla už Plavšičova střela ze střední vzdálenosti do míst, kde stál gólman. Ve 12. minutě se skóre změnilo. Frýdek přeloboval slávistickou obranu a Stanciu stříleným centrem z těžkého úhlu podél brankové čáry nachytal Koláře - gólman si nohou srazil míč do vlastní sítě.

Červenobílí po inkasovaném gólu na chvíli zvedli hlavu, od 18. minuty ovšem v krátkém sledu přežili tři kritické momenty. Nejprve Lafata zazdil velkou šanci, když v pádu přestřelil prázdnou branku. Potom sudí Královec nařídil za ruku Jugase penaltu proti hostům, po konzultaci s videorozhodčím ovšem zjistil, že k přestupku došlo ještě před šestnáctkou a nařídil jen přímý kop. Po něm Stanciu sice gól dal, ale na pokyn videorozhodčího ho kvůli ofsajdovému postavení Lafaty neuznal.

Teprve další trefa platila. Stanciu napálil rohový kop ostře před branku, Souček ve snaze uklidit míč před Lafatou upadl a hlavou balon nešťastně srazil do vlastní sítě.

A pak video Spartě také výrazně pomohlo. Bořil ve 36. minutě snížil, jenže když už domácí chtěl ze středového kruhu rozehrávat, ozval se videorozhodčí znovu a pro ofsajd asistujícího Škody branka neplatila.

A to ještě nebyl tragický poločas sešívaných u konce. V jeho závěru nechali znovu bez povšimnutí rumunského ďábla a Stanciu znovu z úhlu prostřelil nejistého Koláře.

Co zaskočené Slavii zbývalo? Poslat do druhé půle hned dva nové hráče a doufat, že skóre aspoň zmírní. Iniciativu také převzala a dvacet minut před koncem Stoch snížil.

Když sedm minut před koncem Deli po rohu přidal druhý gól Slavie, bylo z jasného derby drama a Teclovu šanci na vyrovnání musel vzápětí lapit Nita. Letenští si koledovali, a když video v nastavení posvětilo penaltu po faulu Štetiny, kapitán sešívaných Škoda určil remízu 3:3.

Fotbalová liga - 21. kolo:
Sparta Praha - Slavia Praha 3:3 (3:0)
Branky: 12. a 43. Stanciu, 32. vlastní Souček - 70. Stoch, 83. Deli, 90.+5 z pen. Škoda. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Hájek - Zelinka (video). ŽK: Lafata, V. Kadlec, Plavšič, Šural, Štetina - Danny, Hromada, Deli, Bořil. Diváci: 17 034.
Sparta: Nita - Zahustel, Costa, Štetina, Frýdek - Kulhánek, Kanga - V. Kadlec (82. Šural), Stanciu, Plavšič (90. M. Kadlec) - Lafata (71. Sáček). Trenér: Hapal.
Slavia: Kolář - Frydrych (46. Van Buren, 74. Tecl), Jugas, Deli, Bořil - Souček - Stoch, Hušbauer, Danny (46. Hromada), Sobol - Škoda. Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: