Hlavní obsah

Znehodnotili jsme asi nejlepší poločas Sparty, láteří Štetina

Praha

Zlá sezóna, k níž přibyla další noční můra. Po poločase vedli nad Slavií 3:0 a fanoušci po nich chtěli bůra. Fotbalisté Sparty však druhou půli derby hrubě nezvládli, a nakonec jen remizovali 3:3. „První poločas byl nejspíš náš nejlepší v celé sezóně. Znehodnotili jsme ho ale druhou půlí, kdy jsme šli špatnému výsledku naproti. Remíza nakonec průběhu odpovídá,“ míní letenský stoper Lukáš Štetina.

Pražské derby nakonec skončilo remízou. Slávisté jí berou, sparťané smutní. Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Právě on se stal nakonec největším nešťastníkem derby. V nastaveném čase fauloval ve vápně Tecla a rozhodčí Královec na pokyn videorozhodčího nařídil penaltu. Milan Škoda ji pět minut po řádném čase proměnil a derby skončilo smírem.

„Penalta byla. Hned jak pan rozhodčí přerušil hru, tak jsem věděl, že ji odpíská, protože jsem ho kopnul. Kdybych Tecla nezasáhl, tak by střílel do prázdné branky," nezapírá Lukáš Štetina.

Video promluvilo do derby celkem čtyřikrát. „Bez videa se vždycky psalo, co by bylo kdyby. Takhle se o přezkoumaných momentech psát nebude. Video pomohlo, aby zápas skončil výsledkem 3:3. Fotbalu pomohlo," míní slovenský reprezentant.

Problém není v kondici, spíš v hlavě, míní

Letenské nejeden expert označuje za tým bez kondice. Vždyť jen na jaře ztratili dobře rozehraný zápas už potřetí. Místo aby Slovácko, Karvinou i Slavii porazili, vždy jen remizovali.

„Sebemenší polevení se trestá, zvlášť v derby. Vina je na naší straně, pořád dokola... Spokojíme se s tím, že vedeme, přestaneme hrát. Jdeme špatnému výsledku naproti," láteří stoper, který se do sestavy vrátil po nemoci.

„Nemyslí si, že bychom kondičně odpadli. Na nikom jsem problém neviděl. Prostě dva rozdílné poločasy. První v naší režii, pak jsme si derby zlomili sami," kroutí Štetina hlavou.

Již během podzimu dokázal přednést kritiku vlastních řad.

„Je to i o charakteru, abychom za vítězstvím šli jako mužstvo společně. My si tam občas hrajeme vlastní zápasy, což není dobře. Je to také o hlavách," uvědomuje si Štetina.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články