Hlavní obsah

Mebrahtu a Kodeš si tři zápasy nezahrají

Fotbalisté Mladé Boleslavi se musejí ve třech zápasech obejít bez nejlepšího střelce Golgola Mebrahtua, kterému disciplinární komise zastavila činnost za vyloučení ve čtvrtfinále poháru s Ostravou. Stejný trest dostal za červenou kartu v ligovém utkání s Bohemians 1905 i teplický Petr Kodeš.

Foto: fkmb.cz

Australský útočník se súdánskými kořeny Golgol Tedrov Mebrahtu v dresu Mladé Boleslavi.

Článek

Mebrahtu, který dal v nejvyšší soutěži za Mladou Boleslav šest branek, vydržel na hřišti jen osm minut. Pak před rozehráním útočné standardky atakoval hostujícího Martina Filla a dostal rovnou červenou kartu. Mladá Boleslav hrála v oslabení až do 75. minuty, kdy byl vyloučen Viktor Budinský.

Gólman Baníku, který nakonec po remíze 1:1 v normální hrací době a prodloužení prohrál 4:5 v penaltovém rozstřelu, byl už minulý týden den po zápase potrestán zastavením činnosti na jedno utkání. Mebrahtu bude středočeskému celku chybět v ligových zápasech s Plzní, Jabloncem a Teplicemi.

Kodeš dostal v Ďolíčku pět minut před koncem rovnou červenou kartu poté, co skluzem kolíky napřed zasáhl Rudolfa Reitera. Střídající teplický záložník byl vyloučen po pouhých deseti minutách na trávníku a Bohemians ve zbytku utkání udrželi vedení a vyhráli 2:0. Teplicím bude Kodeš chybět v ligových zápasech se Spartou, Libercem a Mladou Boleslaví.

Disciplinární komise dnes také udělila Brnu pokutu 50 tisíc korun za rasistické pokřiky fanoušků v utkání se Spartou. S letenským klubem a jeho rivalem Slavií pak kvůli chování příznivců a dalším prohřeškům při sobotním pražském derby zahájila řízení.

Reklama