Hlavní obsah

Baník už není poslední! Na dno spadlo Brno, Jablonec stále na jaře neporažen. Vyhrála i Dukla

Praha
Aktualizováno

Během čtyř sobotních zápasů 24. kola fotbalové HET ligy byly v sázce pohárové příčky i záchrana. Dukla výhrou nad Libercem 2:0 utnula sérii domácích proher. Jablonec remízou 0:0 s Olomoucí udržel jarní neporazitelnost, kterou natáhl na devět utkání. Baník se po vítězství 2:0 nad Bohemians 1905 odrazil od ligového dna, kam naopak po porážce 0:1 v Uherském Hradišti spadlo Brno.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Kerbr z Liberce odehrává míč před Davidem Douděrou z Dukly.

Článek
Fotogalerie

Na Střelnici se body mezi domácím Jabloncem a hosty z Olomouce dělily. V závěru viděl za faul na Matěje Hanouska červenou kartu Jiří Texl. Severočeši ale přesilovku nevyužili, přesto natáhli jarní neporazitelnost na devět zápasů a vyhoupli se na čtvrtou pozici. Sigma je třetí.

Na páté místo se naopak propadl Liberec. Slovan prohrál na Julisce a podruhé za sebou nebodoval. Za domácí se ve druhém poločase trefili Schranz a Holík a pražský tým zaznamenal důležité body v boji o záchranu. Na domácím hřišti vyhrál po čtyřech porážkách.

Bojem o udržení mezi českou fotbalovou elitou pořádně míchá Baník. Ostravský celek počtvrté v řadě neprohrál a po vítězství nad Bohemians 1905 se odlepil z ligového dna. Výhru Ostravy svými přesnými zásahy zajistili krajní beci Fleišman a Pazdera. Hosté potvrdili výsledkovou nevyrovnanost, zatímco v Ďolíčku vyhrávají, na soupeřových hřištích se jim nedaří bodovat. Venku prohráli popáté za sebou.

Velmi důležité tři body si připsali i hráči Slovácka. V Uherském Hradišti dokázali udolat Brno 1:0, kdy po hodině hry vstřelil jedinou branku Juroška. Svěřenci Romana Pivarníka čekají na výhru už šest zápasů, naposledy zvítězili 24. února a vzhledem k výhře Baníku, se propadli na poslední místo.

Program 24. ligového kola:
Pátek
Slavia - Karviná 3:2
Teplice - Mladá Boleslav 1:1
Jihlava - Zlín 1:1
Sobota
Jablonec - Olomouc 0:0
Ostrava - Bohemians 2:0
Branky: 52. Fleišman, 56. Pazdera
Slovácko - Brno 1:0
Branka: 58. Juroška
Dukla - Liberec 2:0
Branky: 54. Schranz, 82. Holík
Neděle
18:00 Plzeň - Sparta

Reklama