Hlavní obsah

Útočník Ikaunieks znovu prokázal, jak je pro Jihlavu důležitý

Jihlavští fotbalisté se opět přesvědčili, co pro ně znamená útočník Davis Ikaunieks. Lotyšský reprezentant se vrátil na hřiště po zranění a v nastaveném čase zařídil týmu z Vysočiny v předehrávce 24. ligového kola se Zlínem vyrovnávacím gólem remízu 1:1.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Davis Ikaunieks z Jihlavy, střelec vyrovnávacího gólu proti Zlínu.

Článek

Záchranářská bitva mezi Jihlavou a Zlínem tak neměla vítěze. „Doháním kondici, a tak jsem střídal až na poslední čtvrthodinu. Dostal jsem skvělý balón za soupeřovu obranu, podél vybíhajícího brankáře se mi povedlo usměrnit míč do sítě. Hrozně důležitý bod," liboval si šťastný Ikaunieks.

Trenér Jihlavy Martin Svědík prozradil, že s jeho nasazením původně příliš ani nepočítal. „Jenže se pro nás zápas nevyvíjel vůbec dobře, tak jsem to riskl. Davis znovu prokázal, jak je pro nás cenným hráčem. Má skvělý výběr místa. Ukázalo se, jak moc nám v předchozích střetnutích chyběl," uvažoval.

S výkonem svého mužstva však příliš spokojený nebyl. „Chyběl nám důraz a agresivita. Takhle se o záchranu nehraje. Nakonec zaplaťpánbůh za remízu, na konci sezóny může být klíčová," oddechl si.

Zlíňané opouštěli hřiště zklamaní, místo už skoro jistých tří bodů brali jediný. „Nešlo o smůlu. Tohle jsme si měli prostě pohlídat. Naprosto zbytečná plichta," měl jasno autor vedoucí branky hostů Daniel Holzer. „Pořádně mi zhořkla," smutnil.

Štvalo ho, že Zlíňané neodskočili dalším celkům z chvostu tabulky. „Mohli jsme už být někde jinde a mít trochu víc klidu. Takhle se naše situace příliš nezměnila. Za týden potřebujeme zabrat v Mladé Boleslavi," plánoval Holzer okamžitě.

Výsledek nepotěšil ani kouče Fastavu Vlastimila Petrželu. „Nebudu se utěšovat tím, že máme bodík z venkovního hřiště. Měli jsme na vítězství, musím se pořádně podívat, co se to v závěru utkání vlastně přihodilo. Je mi líto, že jsme vedení neudrželi," svěřil se.

Po překvapivém triumfu na Slavii tak Zlíňané získali pod Petrželovým vedením teprve čtvrtý bod. „Klukům ale nemám co vytknout, zápas odmakali na sto procent. Bohužel ve fotbale je někdy všechno během chvilky jinak, než by si člověk přál," přemítal.

Reklama

Související témata: