Hlavní obsah

Čtyři body na Slavii. Nemůžeme hrát jako v přípravě, burcuje Vrba před Spartou

Plzeň

Šéf Slavie Tvrdík jim blahopřál k titulu již začátkem listopadu, některé sázkové kanceláře stáhly po podzimu kurz na jejich triumf z nabídky. Jenže fotbalisté Plzně jako by chtěli dokázat, že zvládnou zkazit něco, co snad ani promarnit nejde. Před nedělní dohrávkou 24. ligového kola se Spartou už vedou tabulku před sešívanými jen o čtyři body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozčílený kouč Plzně Pavel Vrba.

Článek

Slavia na jaře herně nezáří, ale body sbírá. Viktoriáni v minulém kole utržili debakl 2:5 v Ďolíčku a pokud nezvládnou ani nedělní šlágr se Spartou, budou mít problém. Boj o titul by se znovu otevřel, navíc když červenobílí ještě mohou spoléhat na vzájemný duel s Plzní v Edenu.

Suveréni podzimu si nadrobili jarní mizérií. V novém roce vyhráli jediný ze sedmi ligových zápasů.

„Souhlasím, že začátek jara nám moc nevyšel. Přesto věřím, že jsme mužstvo, které situaci dokáže zvládnout. Věřím, že zápas se Spartou bude takovým odrazem, abychom se zklidnili a závěr soutěže zvládli. Věřím, že na to máme," ujišťuje trenér Pavel Vrba pro klubový web.

Musí hrát zodpovědněji, důsledněji

Viktoria se po výbuchu na Bohemians mobilizuje, hráči si v kabině mizerný úvod jara náležitě vyříkali. Kouč čeká jiný zápas než v Ďolíčku.

„Sparta k nám přijede s vědomím, že potřebuje nutně získat body. My trošku doplácíme na to, že naše defenziva nepracuje tak, jak bychom si představovali," přemítá Vrba.

Jeho svěřenci přiznávají, že na jaře jim zatím chybí větší soudržnost i odhodlání.

„Nemůžeme hrát zápasy tak jako přípravná utkání. Musíme hrát zodpovědněji, důsledněji. V defenzivě si musíme dát mnohem větší pozor než v zápasech, které jsme hráli doma nebo třeba teď na Bohemce," zdůrazňuje kouč.

Soupeř má nebezpečné individuality

Viktoria teď také potřebuje zachovat klid. Tím spíš, že Sparta je v mnohem horší situaci. Propadla se pod pohárové příčky a klopotně se snaží vydrápat vzhůru.

„Sparta svoje mužstvo teď momentálně buduje. Podle mě je také třeba trpělivosti, než tam hráči budou působit delší dobu. Mají hráče, kteří jsou individuálně silní. V útočné fázi mají individuality, na které si budeme muset dávat pozor. Ale my hrajeme doma a chceme konečně v domácím prostředí zvítězit. Z našeho pohledu zápas není tolik o Spartě jako o nás," avizuje Vrba.

Utkání 24. kola Plzeň - Sparta se hraje v neděli od 18:00. Přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: