Hlavní obsah

Nejlepší kopací technika v lize? Sparťan Stanciu se hlásí! Svůj klenot dál piluje

Praha

Před časem Spartu zničil v předkole Ligy mistrů. A teď jí pomalu všechno splácí. Rumunský záložník Nicolae Stanciu už dal na jaře pět gólů a v pátek si proti Jablonci (2:0) připsal vítěznou trefu z precizně provedeného přímého kopu. „Pro mě nic nového, kope je nádherně i v tréninku. Je radost se na něj dívat,“ chválí svého fotbalistu trenér Pavel Hapal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nicolae Stanciu ze Sparty oslavuje gól na 1:0 proti Jablonci.

Článek
Fotogalerie

Až se bude hledat hráč s nejlepší kopací technikou v české lize, rumunský záložník bude kandidovat v první linii. Především kvůli ní ho Sparta ostatně v zimě kupovala. Zda levá, či pravá, je mu celkem jedno. A ty standardky...!

„Přímé kopy speciálně trénuji. Po posledním tréninku před každým zápasem zůstáváme se spoluhráči na hřišti a pilujeme je. Myslím, že se s každým tréninkem a zápasem zlepšuji," pochvaluje si Nicolae Stanciu.

Soupeři už dobře vědí, s kým mají čest.

„Dlouho jsem neviděl hráče s takovou kopací technikou. Ještě dopoledne v den zápasu jsme upravovali postavení při defenzivním rohu," poukázal po derby se Slavií (3:3) kouč rivala Jindřich Trpišovský na mimořádné kvality rumunského záložníka.

Přesto sešívaní nejdražší posilu v historii české ligy nechali řádit. Dva góly jim Stanciu dal sám, ke třetímu, vlastnímu, donutil ostře řezaným rohovým kopem Součka.

Přes zeď se málokdy zmýlí

„Jestli má Nicolae nejlepší kopací techniku? Kdybyste ho viděli v tréninku přes zeď, málokdy se zmýlí. Na světě je spousta takových kopáčů, ale on mezi ně patří," kvituje zkušený internacionál Hapal.

„Jeho krásný gól nás v podstatě nepřekvapil. Umí standardky zahrávat fantasticky," dodává trenér.

Stanciu je v první řadě rád, že pomohl týmu ke třem bodům.

„Výhra je důležitá, protože jsme díky ní přeskočili Jablonec v tabulce. V příštích zápasech budeme bojovat, abychom třetí místo uhájili a zajistili si evropské poháry," plánuje malinkatý ďábel.

Reklama