Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Zlín 0:1Zlín nejprve zlomil tyč, pak i Boleslav. Rozhodl Vukadinovič do přenosné branky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
67. Vukadinovič 0 : 1
Záznam online reportáže

Srbský útočník Vukadinovič se stal hrdinou sobotního duelu 25. kola fotbalové ligy v Mladé Boleslavi. Jeho trefa z 67. minuty rozhodla o výhře Zlína 1:0. Míč umístil kuriózně do přenosné branky, kterou v průběhu prvního poločasu technici nainstalovali místo původní, u které hostující gólman Zlámal při zákroku zlomil tyč. Zatímco Moravané udělali velký krok k záchraně, Středočechy čeká ještě pořádná dřina.

Foto: ČTK

V Mladé Boleslavi se musela měnit brána.

Článek
Fotogalerie

Zahřívací desetiminutovku ukončila šance domácího Šušnjara, který po centru z trestného kopu pálil zblízka z jedné. Ovšem nepřesně. Zlín kontroval nebezpečnou ránou Mehanoviče, která jen o centimetr přelétla břevno. V 26. minutě se pokusil o lob z 30 metrů Mareš, gólman Zlámal míč vyrazil, přitom však narazil prudce do tyče. V dolní části ji zlomil. Následná výměna branek trvala 14 minut, pokračovalo se na přenosnou, kterou pořadatelé donesli z přilehlého tréninkového areálu.

Pauza prospěla mnohem víc Boleslavi, která se nadechla k náporu. Během chvíle si vypracovala tři šance. Nejprve Šušnjar vrátil míč před branku, Komličenko přehodil Zlámala, těsně před čarou odkopl balón Bijimine.

Poté Hubínek přihrál Valentovi, který se zjevil před Zlámalem, ten však hosty zachránil. Vzápětí se po zaváhání zlínské defenzívy řítil na hostujícího brankáře z levé strany Mareš, hledal před prázdnou brankou Komličenka, přihrávku ovšem vystihl Gajič.

Zlámal domácí střelce ničil dál. Hned v úvodu druhého poločasu vychytal nájezd Komličenka. V 55. minutě dal o sobě vědět i Zlín. Vukadinovič dostal spoustu času a prostoru, jeho střelu Polaček s námahou vytěsnil mimo tyče.

Srbský útočník se za okamžik prosmýkl kolem domácích obránců, obhodil Poláčka, míč ale skončil na tyči přenosné branky. Vzápětí do ní prudce podrážkou narazil skluzující Takács, tyč naštěstí vydržela. Další náhradní branka už totiž v Boleslavi k mání nebyla.

Vukadinovič si ale v 67. minutě všechno vynahradil. Na hranici šestnáctky obešel Takácse a prostřelil Polačka. Hostům narostla křídla, z brejků mohli přidat druhou branku. Mrzet je to nemuselo, neboť nervózní Středočeši upadli do křeče a nebyli schopni gólově reagovat.

FK Mladá Boleslav - Fastav Zlín 0:1 (0:0)
Branka: 67. Vukadinovič. Rozhodčí: Lerch - Koval, Boček. ŽK: Pauschek (M. Boleslav). Diváci: 2573.
M. Boleslav: Poláček - Pauschek, Šušnjar, Takács, Křapka - Jánoš, Hubínek (79. Konaté) - Ladra, Valenta, Mareš (53. Přikryl) - Komličenko (68. Magera). Trenér: Weber.
Zlín: Zlámal - Matejov (45. Džafič), Bijimine, Gajič, Bartošák - Jiráček, Hnaníček - Ekpai (89. Železník), Mehanovič (90. Beauguel), Holzer - Vukadinovič. Trenér: Petržela.

Reklama

Související témata: