Hlavní obsah

Za výhru slíbil spoluhráčům nadívanou labuť. Za remízu jí ale bude jen půlka, smál se jihlavský obránce

Praha

Žádné chlebíčky nebo snad pizza, což bývá ve fotbalových kabinách obvyklý motivační stimul, když hráč nastupuje proti bývalému klubu. Jihlavský Petr Buchta slíbil spoluhráčům před zápasem na Bohemians labuť. „A nadívanou k tomu,“ prozradil, co mužstvu nabídl, pokud v duelu 25. ligového kola vydrancují vršovický Ďolíček, odkud odešel v lednu na hostování na Vysočinu.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Milan Baroš z Baníku Ostrava s míčem, za ním Petr Buchta z Jihlavy.

Článek

Jihlava si sice z Prahy tři body neodvezla, neboť již potřetí v řadě remizovala, ale pětadvacetiletý obránce přesto slib splní. „I bod je pro nás v tažení za záchranou hrozně důležitý, takže labuť bude. Alespoň půlku nechám upéct a podnadít," smál se, když duel skončil.

„Prožíval jsem ho hodně, protože v Bohemce byla dobrá parta a zdejší kluky mám rád. Má motivace tak byla dvojnásobná. Vracel jsem se po odpykaném trestu za vyloučení v Ostravě a v Ďolíčku k tomu," přiznával Buchta, který se těsně před začátkem utkání musel přeškolit z krajního obránce na stopera.

„Původně jsem měl hrát pravého beka, ale protože Tlustý si pochroumal koleno, stal se ze mě narychlo stoper. Nic příjemného bránit rychlého trpaslíka Maška a silově hrajícího Tetteha, ale sehráli jsme vyrovnaný zápas a zvládli to. Bod je pro nás zlatý," kvitoval remízu proti svému klubu jihlavský obránce.

Jen si posteskl, že šlo už o třetí v řadě, takže body do tabulky přibývají Jihlavě pomalu a pořád se zmítá nad čarou ponoru. Po prohře v Ostravě, kde byl Buchta vyloučen, totiž remizovala v Olomouci, doma zachránila v poslední minutě bod se Zlínem a v sobotu do třetice vyválčila nerozhodný výsledek na Bohemians.

„Náš problém je v tom, že neudržíme čisté konto a pokaždé inkasujeme jako první. Bojujeme ale až do konce, takže se nám daří zachránit alespoň remízu. Až odehrajeme zápas s nulou, i na tři body dosáhneme, protože gól dáme v každém střetnutí," věří Buchta, že Jihlava starosti se záchranou zažehná.

„Potřebovali bychom zase sérii tří výher, jako v úvodu jara, abychom měli klid."

Reklama

Související témata: