Hlavní obsah

Příští zápas na Dukle bude pro nás stěžejní, ví trenér posledního Brna

Brno

Ukončili sice pětizápasový střelecký půst, ale znovu si přitížili. Fotbalisté Brna jsou po prohře 1:3 s vedoucí Plzní stále přišpendleni na posledním místě ligové tabulky a na čtrnáctou nesestupovou příčku ztrácejí už pět bodů.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brna Roman Pivarník během duelu s Plzní.

Článek

„Naše situace není vůbec dobrá. Stěžejní pro nás bude příští duel na Dukle. Pokud máme mít ve zbytku sezóny ještě nějakou naději na záchranu, musíme ho nutně zvládnout," má jasno kouč Zbrojovky Roman Pivarník.

Přitom jeho tým vstoupil do utkání s Plzní docela dobře. „Zpočátku jsme byli aktivní, snažili jsme se o otevřený fotbal. Jenže poté jsme inkasovali po našich chybách dva strašně laciné góly. Obrana nám nezahrála tak, jak bych očekával. O přestávce jsme si předsevzali, že musíme co nejrychleji snížit na 1:2, ale bohužel jsme záhy dostali ještě třetí branku. Proti tak silnému soupeři, jakým je Plzeň, se už pak zápas strašně těžko otáčí," přemítal trenér.

Korekturu porážky na 1:3 pokládal jen za malé pozitivum. „Další nadějné situace jsme už bohužel nevyřešili dobře. Velmi solidní výkon podali jen Ashiru s Acostou. Pokud bychom měli Plzeň porazit, musela by nadstandardně zahrát naprostá většina hráčů," uvědomoval si Pivarník.

Vrásky na čele mu přidala i čtvrtá žlutá karta brankáře Melichárka, jenž tak bude Zbrojovce v klíčovém utkání na Julisce chybět. „Je to ztráta, ale Halouska je taky dobrý gólman. Měl by být schopen Melichárka zastoupit," myslí si brněnský kouč.

Obránce Zbrojovky Ondřeje Sukupa štvalo, že Brňané byli ve své šestnáctce málo důrazní. „Góly jsme nedostali proto, že by nás Plzeňští nějak vymíchali. Bohužel jsme nedůsledně obsazovali protihráče. K Čermákovi se navíc balón vždycky nějak odrazil," uvedl na adresu autora všech tří branek Viktorie.

Ujistil, že Zbrojovka nechala na hřišti všechny síly. „Jenže vpředu nám chybí větší kreativita," vadí Sukupovi.

Situaci svého týmu už považuje za kritickou. „Potřebujeme ve zbývajících pěti kolech uhrát nějakých devět bodů. Na Plzeň musíme rychle zapomenout a makat dál. Pokud bychom ovšem nezvítězili v nadcházejícím ligovém utkání v Praze na Dukle, už by to asi nebylo příliš reálné," ví Sukup, jak bude střetnutí v hlavním městě mimořádně důležité.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice