Hlavní obsah

Smutné výročí. Je to rok, co odešel František Rajtoral

Kytice červených růží, opásaná modrou stuhou. Na ní položená šála s logem Viktorie Plzeň. Množství květin, svíček, a také srdce s fotkou Františka Rajtorala. Už je to rok... Před dvanácti měsíci, 23. dubna večer, se z tureckého Gaziantepu rozletěla do světa bolestná zpráva, že bývalý obránce Plzně a české reprezentace spáchal sebevraždu.

Foto: Právo

Hrob Františka Rajtorala v Příbrami

Článek

„Na našeho velkého kamaráda nikdy nezapomeneme. Za celý klub jsme mu v pondělí na hrob položili šálu Viktorky a kytici," řekl tiskový mluvčí Václav Hanzlík.

Šokující, mrazivá zpráva tehdy zastihla viktoriány v autobuse, cestou z ligového utkání na Spartě. Před i během následného domácího duelu s Duklou obklopily Doosan Arénu tisíce svíček, klubových relikvií a dresů s číslem 27, které nosil muž, jenž je v historii Viktorie zapsán zlatým písmem. Sedmadvacítku pak klub navždy vyřadil.

Rajtoral nosil navenek masku flegmatika, kterého nic nerozhází. Nikdo netušil, že uvnitř čelil démonům, kteří dvakrát přerušili jeho kariéru. Jejich třetí atak, loňskou dubnovou neděli v dalekém Gaziantepu, bohužel neustál... Bylo mu 31 let.

Reklama

Související témata: