Hlavní obsah

Kladno - Slavia 0:1Vlček vystřelil Slavii tři body na trávníku ligového nováčka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
53. Vlček 0 : 1

KLADNO

Fotbalisté Slavie Praha vybojovali v 10. ligovém kole na trávníku kladenského nováčka tři body za těsnou výhru 1:0. Rozhodují gól zápasu vstřelil po chybě brankáře Vaška Vlček v 54. minutě utkání. Před zaplněným kladenským stadionem začal zápas hodně zostra, protože už ve dvacáté vteřině po srážce se Šventem skončil na nosítkách zraněný Pončák.

Článek

Kladenské ale brzká ztráta nezaskočila a tlačili se do útoku. Navíc se mohli jako první střelecky prosadit, ale Simpsonova rána z pravé strany skončila v Kozáčikových rukavicích. Hosté se pokoušeli vzít otěže zápasu do svých rukou, ale nadšeně bojující domácí jim nedávali příliš prostoru na vyniknutí. Ve 24. minutě se ale probil k zakončení Dočkal, ale jeho slabý pokus Vašek kryl, rána Fořta ve 29. minutě zase minula branku.

Domácí v závěru poločasu dostali hosty hrající v oranžovém pod tlak a měli i dvě velké šance, ale zklamali v nich. Nejprve Kratochvíl ve 42. minutě nastřelil břevno z trestného kopu a o minutu později Kalinova rána z levé strany orazítkovala tyč.

I po změně stran byli domácí zpočátku aktivnější, ale pozorní slávisté je k šanci nepouštěli. V 54. minutě naopak naznačili své možnosti hosté, ale osmnáctiletý Dočkal ve své ligové premiéře ztroskotal na Vaškovi. Gólman sice svůj tým podržel, jenže následoval roh, po kterém neudržel slabou střelu Fořta a Vlček se dokázal včas orientovat, aby míč protlačil do sítě.

Pro srdnatě bojující Kladenské to byla tvrdá rána, ale dál bojovali o vyrovnání a měli i možnosti, aby k tomu došlo. Tu největší měli v 61. minutě, kdy prošel Radzinevičius a Simpson pálil do hradby těl na brankové čáře. Akce ale nekončila - míč se odrazil k nabíhajícímu Cigánkovi, který upadl v jasné šanci po kontaktu s Jarolímem, ale sudí Kocián místo penalty viděl filmování.

V závěru utkání domácí tlak narůstal, kouč Koubek stáhl hru na tři obránce, ale nic nepomáhalo. V 79. minutě pálil Šelicha vedle ze šestnáctky, průnik Radzinevičiuse skončil nepřesnou střelou mimo a závěrečný tlak s řadou centrů už branku nepřinesl.

SK Kladno - Slavia Praha 0:1 (0:0)
Branka: 54. Vlček. Rozhodčí: Kocián - Ondo, Kubáň. ŽK: Cigánek, Strnad - Krajčík, Janda. Diváci: 4000 (vyprodáno).
Kladno: Vašek - Pončák (3. Strnad), Killar, Šimůnek, Drozd (89. Kousal) - Kratochvíl (76. Kaciáň), Šelicha, Cigánek, Kalina - Simpson, Radzinevičius. Trenér: Koubek.
Slavia: Kozáčik - Krajčík, Vorel, Dosoudil, Urbánek - Dočkal (80. Janda), Švec, L. Jarolím, Švento - Vlček (85. Gaúcho), Fořt (90. Hrdlička). Trenér: K. Jarolím.

Reklama

Související témata: