Hlavní obsah

Součkův napnutý dres viděli snad všichni. Jenže video tentokrát v Edenu chybělo

Praha

Podruhé za sebou uhráli jen bezbrankovou remízu, takže reálná možnost obhajoby titulu se fotbalistům pražské Slavie vzdaluje do nenávratna. Jejich zápasy během jara často notně zaměstnaly videorozhodčího. Když by ho teď v Edenu potřebovali snad nejvíc, zrovna nebyl k dispozici.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaní fotbalisté Slavie (zleva) Tomáš Souček, Josef Hušbauer a Milan Škoda.

Článek
Fotogalerie

„Kdyby tady video bylo, porazili jsme Slovácko 3:0," poukazuje po hubené plichtě reprezentant Tomáš Souček. Snad až příliš odvážně, jeho vztek je nicméně oprávněný. Již v prvním poločase penaltou zaváněl zákrok na Zmrhala. V 87. minutě pak Divíšek zcela evidentně stáhl ve vápně za dres právě Součka, rozhodčí Pavel Julínek ovšem zůstal znovu v klidu. „Za mě jasná penalta. Držel mě za dres, nemohl jsem se ani rozběhnout," láteří Souček.

Zápas sice přímým přenosem vysílala stanice O2 TV Sport, jejíž přenosový vůz zatím jako jediný v republice nasazení videorozhodčího umožňuje, o víkendu však svůj klenot zapůjčila do zahraničí, a tak v žádném utkání 26. ligového kola video nasazeno nebylo.

Video je priorita, přimlouvá se Trpišovský

„Nevím, jestli bychom vyhráli zrovna 3:0. Třeba bychom ani penalty neproměnili. Podle mě však minimálně jedna byla, napnutý Součkův dres byl evidentní. Video je teď podle mě priorita, aby mohlo být na všech zápasech," přimlouvá se trenér Jindřich Trpišovský.

Kvůli čtvrté žluté kartě přišel o Součka pro duel s Plzní. „Jeho ztráta mi vadí. Různé kosy prošly bez karty, on ji však dostal za běžný souboj," kaboní se kouč.

Tím spíš, že Souček patří mezi jeho nejdůležitější hráče. „Dalšího typologicky takového ani nemáme. Budeme tedy čekat a doufat, že bude k dispozici aspoň Ngadeu," avizuje Trpišovský.

Reklama