Hlavní obsah

Lavička: Byli jsme chladní jako podzimní počasí

Karel FeltPrávo

Příbram vstává z mrtvých. Po remíze v Ostravě ve třetím utkání pod novým koučem Františkem Barátem doma porazila mistra z Liberce gólem Michala Polodny 1:0. Proti jeho chladu nasadila bojovnost a aktivní hru.

Foto: PRÁVO

Vítězslav Lavička

Článek

"Byli jsme chladní jako podzimní počasí, s takovým výkonem jsme nemohli vyhrát. Snad nás ta facka probere," konstatoval smutně kouč hostí Vítězslav Lavička, jemuž se nepodařilo spící liberecké panny probudit ani ostrým hlasovým projevem o přestávce v kabině.

Jsou zodpovědnější

"My jsme pod novým trenérem změnili styl hry. Každý je víc odpovědný vůči kolektivu, jsme zodpovědnější. Moc nám pomohl příchod Martina Haška. Osobně se mohu víc věnovat ofenzívě, Dnes jsme mohli vyhrát i vyšším rozdílem," říkal spokojený domácí Rudolf Otepka, motor příbramských akcí.

Hrdina zápasu Martin Hašek slova chvály moc nebral. "Všichni jsme hráli dobře, bojovali. Před příchodem do Příbrami jsem ji viděl jen na Spartě, kde mohla uhrát bod. Tady je dobrá parta, takové rodinné prostředí. V Liberci mám kamarády, trenéru Lavičkovi jsem řekl, ať se nezlobí, že jim jinak přeji úspěch... A tímhle výsledkem jsme pomohli i Spartě, takže jsem spokojený," usmíval se už čtyři dny sedmatřicetiletý Martin Hašek, který chytil u Litavky znovu fotbalovou mízu.

Nečekají na náhodný gól

"My se nemůžeme ohlížet na los a kvalitu soupeře, musíme se snažit bodovat s každým. Toho ale těžko dosáhnete destrukcí a čekáním na náhodný gól. Proto hrajeme aktivně. Proti Teplicím to ještě nefungovalo, ale v Ostravě a proti Liberci už ano. Tudy vede cesta k úspěchu. Dnešní vítězství by nám mělo pomoct i psychicky," prozradil recept na úspěch kouč domácích František Barát.

K výkonu nejlepšího hráče na hřišti Martina Haška pak dodal: "Martin Hašek je v kabině ohromně znát, to platí i na hřišti. Moc nám pomohl."

Reklama

Související témata: