Hlavní obsah

Neúprosná diagnóza pro sparťanskou hvězdičku. Do Německa pod kudlu, pak půl roku mimo

Praha
Aktualizováno

Zranění začala v závěru ligy neúprosně kosit útočníky fotbalové Sparty. Václav Kadlec již podstoupil menší operaci kolena a sezóna pro něj skončila. Mladý Václav Drchal (18) dopadl mnohem hůř. V úterý po zápase s Olomoucí odcestuje do Německa, kde podstoupí vážnější operaci kolene. Doba jeho absence se odhaduje až na půl roku. Informaci přinesla Sparta na svém webu.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zraněný Václav Drchal ze Sparty opouští hřiště na nosítkách.

Článek
Fotogalerie

Když se ještě v prvním poločase duelu se Zlínem s bolestnou grimasou zhroutil na trávník a držel se za koleno, bylo jasné, že nejde o žádné lehké zranění.

Mladý útočník Václav Drchal, který v zimní přestávce hattrickem okouzlil sparťanské publikum v přátelském utkání proti Táborsku, absolvoval v posledních týdnech několik vyšetření. Lékaři nakonec konstatovali, že operační zákrok je bohužel nevyhnutelný. Doba rekonvalescence může být až půl roku. Zdravotní tým však bude mít přesnější informace až po provedení zákroku.

V minulém zápase v Jihlavě si pak zranění kolene přivodil také další útočník Václav Kadlec. Reprezentant je již po lehčí operaci v domácím léčení a měl by být k dispozici trenérům na začátku letní přípravy.

Drchal si na začátku jara připsal na Slovácku první ligovou branku. V probíhající sezóně měl úžasnou bilanci 32 nastřílených gólů v 32 utkáních. Nastoupil v HET lize, přátelských zápasech áčka v zimní přestávce, dorostenecké lize, Premier League International Cupu a v UEFA Youth League.

Reklama

Související témata: