Hlavní obsah

Plzeň má jistý titul, Slavia dostala naloženo od Jablonce. Brno sestupuje

Praha
Aktualizováno

Dvě jistoty na opačných pólech tabulky přineslo kompletní sobotní 29. kolo fotbalové HET ligy. Kolo před koncem sezóny je jistým mistrem plzeňská Viktoria, která doma zdolala Teplice 2:1 a její poslední pronásledovatel Slavia ztrácí po domácím debaklu 1:3 s Jabloncem nedostižných sedm bodů. Prvním jistým sestupujícím je brněnská Zbrojovka, která hrála doma bez branek s Jihlavou.

Fotbalisté Plzně zvedají nad hlavu pohár pro mistra ligyVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Západočeši navázali na mistrovské roky 2011, 2013, 2015 a 2016, když první dva tituly získali pod současným trenérem Pavlem Vrbou, který uspěl hned v první sezóně po návratu. Viktoria si navíc ziskem titulu zajistila účast v základní skupině Ligy mistrů, kterou si zahraje po pěti letech a potřetí v historii. To jí vynese minimálně 15 miliónů eur za účast (asi 382 miliónů korun).

Rozhodlo se také o prvním sestupujícím, jelikož poslední Brno doma neporazilo Jihlavu a už se nemůže v soutěži udržet, neboť na místa záchrany ztrácí čtyři body. Ligu tak opouští po šesti letech.

Druhému sestupovému místu se budou v posledním kole snažit vyhnout Ostrava, Jihlava, Zlín a Karviná, která má nejhorší výchozí pozici a zachrání ji jen výhra v Jihlavě. Sestupové starosti už mohou díky bodu za remízu se Zlínem hodit za hlavu fotbalisté Slovácka.

Program 29. ligového kola
Plzeň - Teplice 2:1
Branky: 24. Krmenčík, 61. Petržela - 85. Vaněček.
Slavia - Jablonec 1:3
Branky: 83. Sýkora - 13. Považanec, 19. Chramosta, 31. Trávník.
Sparta - Olomouc 1:0
Branka: 47. Šural.
Karviná - Ostrava 0:0
Brno - Jihlava 0:0
Slovácko - Zlín 1:1
Branky: 25. Sadílek - 78. Železník.
Ml. Boleslav - Dukla 1:0
Branka: 22. Komličenko.
Liberec - Bohemians 1:0
Branka: 62. Pulkrab.

Reklama