Hlavní obsah

Brno - Jihlava 0:0Fotbalisté Brna po remíze s Jihlavou sestupují z ligy

Fotbalisté Zbrojovky Brno jsou prvním sestupujícím týmem. V sobotním předposledním 29. kole uhráli pouze bezbrankovou remízu s Jihlavou a tím ztratili i poslední teoretickou naději na záchranu. Ligu tak opouští po šesti letech od návratu. Svěřenci trenéra Romana Pivarníka sice bojovali, svým výkonem ale potvrdili svou největší slabinu, kterou je koncovka. Jihlava stále zůstala v sestupovém ohrožení.

Článek

Brňané měli po celý úvodní poločas územní převahu, přesněji kombinovali na jeden dotek. Jejich ofenzivní snaha ale do gólových příležitostí nevedla. Jihlava se zaměřila v úvodní půlhodině hlavně na pozornou defenzívu, kterou prokládala pokusy o rychlé protiútoky. Ovšem zůstalo jen u náznaků akcí.

Teprve po půlhodině hry se hosté začali více osmělovat k útočení, v koncovce ale postrádali přesnost. Jedinou slibnější šanci měla Zbrojovka v závěru poločasu, kdy z trestného kopu Acosta přestřelil branku.

Trenér Pivarník se pokusil zvýšit údernou sílu. Na hrotu útoku Růska nahradil Bazeljuk. Ve 49. minutě dvakrát zahrozil Acosta. Jeho střelu stačil brankář Rakovan jen vyrazit a Acostův lob stačil před cestou do branky vykopnout vracející se stoper Buchta. Na druhé straně se dostal do šance Ikaunieks, jehož hlavičku ale brankář Melichárek zlikvidoval.

V 70. minutě ztratila Zbrojovka zraněného tvůrce hry Poláka. Bez něj se už dostali do herní křeče. V závěru vsadili vše na útočnou kartu, kýžený gól potřebný k výhře ale navzdory snaze nevstřelili a houževnatě bránící Jihlava remízu udržela.

Zbrojovka Brno - Vysočina Jihlava 0:0
Rozhodčí: Franěk - Mokrusch, Hrabovský. ŽK: Vintr, Krejčí - Zoubele. Diváci: 5321.
Brno: Melichárek - Kryštůfek, Vraštil, Pavlík, Gomes - Polák (70. Vintr) - Acosta, Kratochvíl, Krejčí, Lutonský (65. Ashiru)- Růsek (46. Bazeljuk). Trenér: Pivarník.
Jihlava: Rakovan - Vaculík (44. Tlustý), Štěpánek, Buchta, Schumacher - Mara, Urblík (77. Nový) - Fulnek, Dvořák, Zoubele (87. Keresteš) - Ikaunieks. Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: