Hlavní obsah

Chtěli jsme hrát o poháry, tahle sezóna byla špatná, litoval boleslavský Magera

Mladá Boleslav

Teprve potřetí v sezóně a poprvé od října si fotbalisté Mladé Boleslavi vychutnali ligové vítězství na domácím trávníku. Nebylo to oslnivé představení, ale Středočeši udolali pražskou Duklu 1:0. „Pokusíme se uspět i v posledním kole v Olomouci,“ řekl zkušený boleslavský útočník Lukáš Magera v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Magera z Mladé Boleslavi na archivním snímku

Článek

Jaké bylo letošní boleslavské loučení s domácím publikem?

V předešlém kole jsme se na Bohemce zachránili a chtěli jsme zvládnout za tři body i zápas s Duklou. A to hlavně proto, že se nám doma nedaří. Jsme rádi, že jsme konečně zvítězili, i když jsme nehráli dobře, jak bychom chtěli. Ale na druhou stranu jsme předtím podali doma lepší výkony a neměli ani bod. Teď to bylo ubojované vítězství.

Co říkáte na neproměněnou penaltu Jiřího Valenty hned z úvodu zápasu?

Byla pátá minuta. Kdybychom dali gól, mohlo se to vyvíjet jinak. Nakonec jsme přece jen vstřelili branku ze hry a dopadlo to tak, že jsme vyhráli 1:0.

Kam řadíte tříbodový zisk proti Dukle?

Poprvé na jaře jsme doma uspěli naplno. Ale není důvod k uspokojení. Sezóna ještě nekončí.

Přesto můžete už ve stručnosti zhodnotit právě vrcholící ligový ročník z pohledu Mladé Boleslavi?

Chtěli jsme hrát o poháry, což se nepovedlo. Takže sezóna byla z naší strany špatná. Momentálně se pokusíme skončit co nejvýše v tabulce, jak jen to půjde. Proto se budeme snažit, abychom obstáli v Olomouci.

Tamní Sigma bojuje o třetí místo v tabulce.

To je pravda, ale nám se venku docela dařilo. Bylo by fajn, kdybychom ligu zakončili ziskem tří bodů. A alespoň částečně napravili dřívější neúspěšný průběh sezóny.

Reklama

Související témata: