Hlavní obsah

Olomouc - Ml.Boleslav 3:0Plšek řádil a Sigma se popere o Evropskou ligu. Náhradník Reichl chytil penaltu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Plšek 1 : 0
51. Falta 2 : 0
81. Plšek 3 : 0
Záznam online reportáže

Olomouc

Fotbalisté Olomouce udělali vítěznou tečku za skvělou sezónou, kterou ukončili na čtvrtém místě prvoligové tabulky. V závěrečném 30. kole zdolali doma Mladou Boleslav 3:0, když se dvakrát trefil Plšek a jednou Falta. Ústřední postavou zápasu se ale stal gólman Michal Reichl, jenž udržel nulu a zlikvidoval i pokutový kop. Vzhledem k triumfu Jablonce nad Slováckem sice Sigma neproklouzla přímo do skupiny Evropské ligy, zabojuje o ní však v letním předkole.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Olomouce se radují z gólu.

Článek

Sigma bez distancovaného kapitána Vepřeka a brankářské jedničky Buchty, kterého nahradil zmiňovaný Reichl, zahrozila jako první. Už ve 3. minutě zakončoval po vydařené kombinační akci Zahradníček, jeho střelu však na poslední chvíli hosté zblokovali. Velkou šanci měla v úvodu i Boleslav, když do Marešovy rány zblízka na poslední chvíli vložil nohu Sladký a míč tak skončil nad břevnem. Hanákům nechyběla velká snaha, jenže v rozhodujících chvílích postrádali přesnost a klid.

Po půl hodině hry však na Andrově stadiónu málem vybouchl gejzír radosti. Řezníček od brankové čáry zpětnou nahrávkou oslovil Faltu, jenž tvrdou ranou přestřelil. O čtyři minuty později už ale Jílkova parta jásala. Plšek se opřel do balónu a dělovkou zpoza vápna zaznamenal svůj desátý gól v sezóně. Pojistit náskok mohl brzy Řezníček. Kanonýr Sigmy slavil právě v sobotu třicáté narozeniny a své jubileum si chtěl zkrášlit gólem, hlavou však zamířil vedle tyče.

Rozmrzelý byl po prvních pětačtyřiceti minutách ostřílený Marek Matějovský, jenž si vypracoval dvě slibné příležitosti. Jeho tečovaná jedovka však prolétla kolem tyče Reichlovy brány a po přihrávce Konatého si zase boleslavský záložník počínal nedůrazně.

Sigma po změn stran prahla po navýšení vedení a její přání jí brzy splnil Falta. Uvolnil se ke střele a s přibližně pětadvaceti metrů uklidil balón přesně k levé tyči. Vypadalo to, že Hanáci už bez potíží dovedou duel do vítězného konce. Jenže na stadiónu se začaly dít hodně zajímavé věci. V 62. minutě totiž zastavil střelu Konatého z úhlu u tyče stojící Radakovič rukou. Hlavní rozhodčí nařídil penaltu a srbského stopera vyloučil, což ochozy nelibě nesly. Exekuce pokutového kopu se ujal střídající Magera, hrdinou okamžiku se však stal Reichl, který jeho pokus k pravé tyči bravurně vyrazil.

Olomoucký gólman se vyznamenal i vzápětí, když vytěsnil povedenou ránu Jánoše. Boleslav se korekce stavu nedočkala, a nakonec potřetí inkasovala. Moulis vybídl ke skórování Plška, který do odkryté brány neměl žádné problémy.

Závěr střetnutí se nesl za skandovaného potlesku pěti tisíc nadšených fandů.

Sigma Olomouc - Mladá Boleslav 3:0 (1:0)
Branky: 32. a 81. Plšek, 51. Falta. Rozhodčí: Houdek - Kříž, Pospíšil. ŽK: Matějovský, Jánoš (oba M. Boleslav). ČK: 61. Radakovič (Olomouc). Diváci: 5105.
Olomouc: Reichl - Sladký, Radakovič, Jemelka, Hála - Zahradníček (71. Moulis), Houska, Kalvach, Plšek, Falta (84. Manzia) - Řezníček (64. Kotouč). Trenér: Jílek.
M. Boleslav: Polaček - Pauschek, Takács, Šušnjar, Křapka - Hubínek (63. Rada), Jánoš (76. Přikryl) - Konaté, Matějovský, Ladra - Mareš (58. Magera). Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: