Hlavní obsah

Sestup Jihlavy nevymažu z hlavy, smutnil Svědík. Střelec Ikaunieks odchází

Jihlava

Připadal si jak ve zlém snu. Fotbalisté Jihlavy vybojovali po zimním příchodu kouče Martina Svědíka v odvetné části nejvyšší soutěže ze čtrnácti zápasů úctyhodných dvacet bodů, ale přesto sestupují. Definitivně o tom rozhodla jejich domácí porážka 0:2 v posledním ligovém kole s rovněž ohroženou Karvinou.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Trenér Jihlavy Martin Svědík během duelu s Karvinou

Článek

Jak se cítíte?

Jsem strašně zklamaný a plný emocí. Máme za sebou solidní jaro, ale bohužel potřebný bodík, jímž bychom zpečetili záchranu, se nám v závěrečných kolech získat nepovedlo. Přitom jsme na to měli tři pokusy. Jenže jsme smolně podlehli doma Spartě, nedokázali jsme zvítězit v Brně a neuhráli jsme poté ani potřebný bodík před našimi fandy s Karvinou.

Proč poslední střetnutí s Karvinou nedopadlo podle vašich představ?

Bez vstřeleného gólu se nedá vyhrát. Bylo to obdobné jako v předchozím domácím duelu se Spartou. Za bezbrankového stavu jsme měli zase čtyři šance, avšak žádnou jsme neproměnili. A pak jsme znovu inkasovali hloupý gól. Prostě nám v těch závěrečných utkáních chyběla kvalita, kterou jsme předtím prokázali proti Slavii, Teplicím, v Plzni, na Dukle či v Liberci.

Co vás ještě na střetnutí s Karvinou zklamalo?

Výkony některých starších a zkušenějších hráčů. Čekal jsem trochu víc třeba od Zoubeleho či Dvořáka. A pověsti kanonýra zůstal bohužel dlužen útočník Ikaunieks, jemuž se v koncovce nevedlo ani předtím v Brně a proti Spartě.

Udržíte ho?

Rozhodně ne. V Jihlavě by zcela jistě už nezůstal ani kdybychom se zachránili.

Odchází do Plzně?

To netuším. To možná ví jen on.

A vy povedete Jihlavu i ve druhé lize?

Ani na to nejsem schopný s určitostí odpovědět. Fakt nevím, co bude. Porážka s Karvinou mě bude dlouho mrzet. Možná ji celý život nevymažu z hlavy. Jsem na sebe hodně náročný. Sestup je mojí velkou prohrou.

Takže litujete, že jste v zimě kývl na nabídku trénovat Jihlavu?

To zase ne. Ale hrozně mě štve, že jsme společně nesplnili cíl, který jsme si před jarní částí první ligy před sebe postavili.

Reklama

Související témata: