Hlavní obsah

Hušbauer: Stáli jsme za panem Tvrdíkem. Transparent od fanoušků nebyl hezký!

Před cestou do Teplic, kde si v sobotu výhrou 3:0 zajistili definitivně druhé místo, zažili fotbalisté Slavie nepříjemné dny. Domácí prohrou s Jabloncem si zkomplikovali cestu za stříbrnou příčkou, do toho média chrlila do éteru informace o problémech majitele klubu, společnosti CEFC. „Jsme rádi, že se všechno vyjasnilo. Stejně tak, že jsme v Teplicích dokázali udržet druhé místo," řekl záložník Josef Hušbauer.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Slavie se radují z druhého gólu.

Článek

Výsledek vyhlíží jednoznačně, byla pohodová i cesta za ním?

V první půli byly Teplice nebezpečné, mohli jsme dostat gól. Ale i my jsme měli šance, hodně střel. Naštěstí před přestávkou jsme dali gól, který mám moc pomohl. Po ní jsme přidali další dva.

Vypadalo, že po druhém gólu soupeř rezignoval...

Teplice neměly poslední kola o co hrát, naše další góly je položily. Jejich motivace už nebyla taková, o to jsme to měli jednodušší. Mohli jsme kombinovat, nemuseli tolik běhat.

Bylo složité připravovat se v týdnu na důležitý zápas v Teplicích, když média přinášela informace o problémech majitele Slavie?

Hlavně nás mrzelo, že jsme nezvládli zápas s Jabloncem. Pokud bychom vyhráli, byli jsme v klidu. K tomu se pak staly ty věci... Jsme rádi, že se všechno vyjasnilo. Stáli jsme za panem Tvrdíkem (šéf Slavie.) Pro Slavii za ty dva roky udělal strašně moc. Od fanoušků, kteří během utkání s Jabloncem vyvěsili transparent proti němu, to nebylo hezký.

Měly události dopad na chod týmu?

Určitě jsme to řešili, věděli jsme, jaká je situace. Vedení nás uklidňovalo, že by mělo být všechno v pořádku.

Dlužnou částku CEFC zaplatila. Přesto, neobáváte se o ekonomickou budoucnost Slavie?

Nebojím.

Slavia skončila druhá v lize, vyhrála MOL Cup. Jak sezónu hodnotíte?

Pozitivně. Po podzimu jsme měli na první místo velkou ztrátu. Cíl - druhé místo, jsme naplnili. Navíc jsme na jaře stáhli ztrátu na Plzeň. Poztráceli jsme ale i tak hodně bodů. Zápasy doma se Zlínem, se Slováckem, v Liberci, nebyly z naší strany ideální. Takových se musíme pro další ročník vyvarovat. Dá se říct, že teoreticky nás stály titul. Plzeň klopýtala, mohli jsme hrát o mistra do posledního kola.

Ligu mistrů jste si ve Spartě nezahrál, je pro vás velkým lákadlem?

Samozřejmě. Se Spartou jsme vypadli v předkole. Čekají na nás jistě těžcí soupeři, musíme se dobře připravit. Myslím, že tento půlrok nám napověděl, co zlepšit do příští sezóny. Ponaučíme se, budeme silnější.

Očekáváte v létě výrazné doplnění kádru?

Neřekl bych. Nějaké ano, na krajích, kde jsme to kvůli zraněním museli lepit. Ale radikální změny nečekám. Tým je dobrý, má kvalitu. Jen ho vhodně doplnit.

Reklama

Související témata: