Hlavní obsah

Procházka vyměnil bulharské angažmá za mistrovskou Plzeň

Plzeň
Aktualizováno

Devětadvacetiletý slovenský legionář Roman Procházka se stal druhou posilou fotbalové Plzně. Mistrovský celek si ho vyhlédl v bulharském Levski Sofia, kde bývalý hráč Trnavy působil s výjimkou roční přestávky od roku 2012. Po Nigérijci Upongu Ekpaiovi je defenzivní záložník Procházka, který má kontě i tři starty za slovenskou reprezentaci, druhou letní akvizicí mistrovského celku.

Foto: Sport.cz

Slovák Roman Procházka se stal novou posilou mistrovské Plzně.

Článek

Na bulharské fotbalové scéně se Procházka náramně etabloval, takže za Levski Sofia odehrál během pěti sezón 147 ligových zápasů, v nichž dal 25 gólů.

V té první měl ještě problémy, takže odešel zpátky do Trnavy na roční hostování, po návratu se stal ovšem členem základní sestavy. Jeho cena je podle renomovaného portálu transfermarkt.de odhadována na 1,25 miliónu liber.

S Levski Sofia se Procházka žádného úspěchu nedočkal, neboť jeho klub končil v bulharské lize i tamním poháru pravidelně za Ludogorcem Razgrad či městským rivalem CSKA, ve slovenské reprezentaci si zahrál naposledy před šesti lety, proto je pro něho angažmá velkou výzvou naplněnou samozřejmě i velkým očekáváním.

"Těším se na fanoušky, město, klub... Viktoria má každoročně nejvyšší ambice, což mi bude vyhovovat," svěřoval se Procházka, který smlouvu s Plzní podepsal jako volný hráč na tři roky.

"Oťukávali jsme se již v zimě. Jde o velmi zkušeného hráče, jehož příchodem posilujeme střed hřiště, což byla naše priorita," glosoval transfer generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Reklama

Související témata: