Hlavní obsah

Karvinou povede Nádvorník. Přesvědčily mě výborné podmínky i zajímavý kádr, řekl

Karviná

Hledání kouče v Karviné skončilo. Do třetí prvoligové sezóny povede Slezany Roman Nádvorník, který v nedávno skončené sezóně trénoval druholigové Táborsko a umístil se s ním na prvním nesestupovém místě.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Roman Nádvorník na archivním snímku coby kouč Příbrami při utkání s Českými Budějovicemi.

Článek

„Nabídka z první ligy je pokaždé velmi atraktivní. Trenérů je hodně a míst málo, takže to nebylo těžké rozhodování. Karviná má navíc nádherný stadión, výborné podmínky pro trénování, o kterých se mnohým týmům v lize může jenom zdát. Zajímavý je i kádr, který je zvyklý hrát útočný fotbal, což mám velmi rád," vypočítal důvody pro odchod z Táborska na východ republiky 45letý trenér.

Angažmá v Karviné bude pro Nádvorníka třetím v nejvyšší české soutěži. V sezóně 2010/2011 vedl Příbram a v dalším ročníku nováčka Viktorii Žižkov. „Ze svého předchozího působení v první lize znám většinu hráčů, kteří tvoří kádr Karviné. Některé jsem i vedl, takže mám docela dobrou představu, s kým se na prvním tréninku v pondělí 18. června potkám," pousmál se Nádvorník, s nímž přestupuje do Karviné také asistent Zdeněk Koukal.

„Výborně se mi s ním spolupracuje, proto jsem velmi rád, že můžeme vzájemně pokračovat i v první lize," uvedl na adresu někdejšího hráče Baníku Ostrava, Teplic či Příbrami Nádvorník.

Karvinští hledali nového trenéra poté, co byl před posledním utkáním sezóny v Jihlavě odvolána dvojice Josef Mucha a Ivan Kopecký. Mužstvo podruhé v ročníku převzal sportovní ředitel Lubomír Vlk a překvapivou výhrou poslal do druhé ligy domácí Vysočinu. Nový realizační tým se karvinským fotbalistům představí v pondělí 18. června na prvním tréninku před nadcházející sezónou první ligy.

Reklama

Související témata: