Hlavní obsah

Opava má starosti, azyl v Brně se nejspíš protáhne

Opava

Mnohem větší trable, než čekal, bude mít v úvodu fotbalové sezóny opavský prvoligový nováček. Do výběrového řízení na vybudování vyhřívání trávníku na Městském stadiónu se nikdo nepřihlásil, zastupitelé ho tak musí zrušit a vyhlásit nové. A to znamená měsíční zdržení.

Foto: Petr Widenka

Opavský útočník David Puškáč (vlevo) dal v posledních šesti zápasech šest gólů.

Článek

Opava se do nejvyšší soutěže vrací po 13 letech, bez vyhřívaného trávníku ale na domácím hřišti hrát nesmí. Vedení klubu se proto dohodlo se Zbrojovkou a zastupiteli Brna, že několik utkání v úvodu sezóny odehraje na stadiónu Srbská. Domů se chtěli Opavané vrátit 7. září, kdy čeká ligu první reprezentační přestávka. To se ale nepodaří.

„Mrzí nás, co se stalo, a musíme se s tím srovnat. Brečet nebudeme. Věděli jsme, že budeme muset několik zápasů odehrát mimo náš stadión. Jen jsme nepočítali, že jich bude tolik. Podmínky jsou ale dané a o výjimku jsme žádat nechtěli. Dělat vyhřívání například v zimě by mohlo být docela složité," řekl generální manažer Alois Grussmann.

Podle rozlosování, které se uskuteční příští středu 20. června, se budou Slezané pokoušet s některými soupeři vyměnit pořadatelství, aby o výhodu domácího stadiónu přišli co nejméně. „Určitě si k tomu sedneme. Už nyní víme, že ve třetím kole se v Brně hrát nemůže, protože se tam jede Velká cena silničních motocyklů a policie nedoporučuje, abychom hráli v Brně jak my, tak i Zbrojovka," nastínil Grussmann.

Pojedou speciální vlaky?

Ať se bude muset Opava přestěhovat do Brna na jakkoli dlouhou dobu, hráči i vedení věří, že fandové je ve štychu nenechají. „Jsme v lize po 13 letech. Věřím, že fanoušci tyhle problémy překonají a přijedou ve velkém počtu," uvedl Grussmann a dodal, že klub bude jednat s Českými drahami i policií o vypravení přímého vlakového speciálu z Opavy do Brna.

Na pomoc vlastních fanoušků sází i zkušený záložník Pavel Zavadil, který se do Opavy vrátil před sezónou 2017/18 po pěti letech, jež odehrál právě v Brně.

„Sešlo se to opravdu pěkně," smál se nejzkušenější hráč SFC. „Ale nejlepší by bylo, kdybychom mohli hrát na našem hřišti, kde je fantastický stadión i divácká podpora. V tom hle to bude v Brně malinko jiné, ale věřím, že lidi na ta první kola, kterých bude doufám co nejméně, přijedou a budou nás podporovat stejně jako v Opavě," řekl Zavadil.

Přípravu na návrat do ligy zahájili Opavané se dvěma posilami, útočníkem Václavem Juřenou z Třince a záložníkem Janem Řezníčkem z Pardubic. V jednání je ještě příchod obránce Filipa Twardzika z Vítkovic.

Podruhé ukončil kariéru

Kariéru naopak už podruhé během několika měsíců ukončil pravý obránce Zdeněk Pospěch.

„Rozhodl se, že už do toho kvůli přetrvávajícím potížím s kolenem nepůjde, a my to respektujeme. Musíme ale najít nějaký způsob, abychom ho měli co nejčastěji v kabině," řekl kouč slezského celku Roman Skuhravý, jenž by bývalým reprezentačním obráncem velmi rád doplnil realizační tým.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články