Hlavní obsah

Jablonci vzala pohár, teď i obránce. Slavia hlásí také zahraniční posilu

Praha
Aktualizováno

Eden hlásí další nové tváře. Šéf fotbalové Slavie Jaroslav Tvrdík je představil na páteční tiskové konferenci. Novými posilami jsou Jaroslav Zelený, obránce z Jablonce, a rumunský záložník Alexandru Baluta z Craiovy.

Fotbalová Slavia hlásí dvě nové posily a slibuje dalšíVideo: Sport.cz

 
Článek

Jablonec porazili ve finále domácího poháru, teď mu berou i obránce. Spolu s Jaroslavem Zeleným do Edenu dorazil i Alexandru Baluta, rumunský reprezentant z Craiovy.

„Včera jsme dotáhli dohody na úrovni klubů, dnes prošli oba hráči zdravotní prohlídkou. Smlouvy podepsali na čtyři roky. Bez výstupních klauzulí, což je základní kámen budování našeho áčka. K mužstvu se připojí v neděli, věřím, že oba budou velkými posilami," pochvaluje si šéf klubu Jaroslav Tvrdík.

Na twitteru uvedl, že Baluta vyjde Slavii na 2,65 miliónu eur (přes 68 miliónů korun), což z něj činí nejdražší akvizici v historii klubu. Rekordmanem české ligy je další rumunský záložník Nicolae Stanciu, který v zimě přišel do konkurenční Sparty z Anderlechtu Brusel údajně za 117 miliónů korun.

Zeleného vyfoukli Plzni

Pokud jde o služby Zeleného, Slavia měla silného soupeře. „O Jardu jsme stáli dlouhodobě. Soutěžili jsme o něj s Plzní. Včera jsme se domluvili s panem Peltou," líčí Tvrdík.

„Důvodů, proč jsem dal Slavii přednost před Plzní, je víc. Její hra se mi v poslední době líbila o něco víc, i když Viktorka paradoxně vyhrála titul. Trenér Trpišovský mě chtěl již do Liberce. Navíc jdu do Praze, kde momentálně bydlím. Přítelkyně tady má práci, ale hlavní je dlouhodobý zájem trenéra," vysvětluje Zelený.

Kouč ze soustředění v Rakousku potvrzuje, že 25letého obránce lákal již do minulého působiště. „Pro krajní pozici je běžecky a fotbalově dobře vybavený. Oťukávali jsme ho už v zimě, vyšel až teď," vítá Jindřich Trpišovský.

Rumun bude rivalem sparťanských krajanů

Příchod rumunského reprezentanta ještě zvýší soupeření mezi pražskými S. Vždyť na Letné působí hned tři jeho krajané.

„Pochopitelně jsme spolu mluvili, Bogdan Vatajelu mi o Slavii říkal, že je velmi ambiciózní. Se všemi třemi jsme velice dobří kamarádi, působíme spolu v nároďáku. Ale tady budeme rivalové," těší se Alexandru Baluta.

„Oba noví hráči od začátku figurovali v našich plánech. Baluta byl prvním tipem od našich akutů, my trenéři jsme ho pak sledovali živě. Pracovitý hráč, velice běhavý, schopný hrát na všech ofenzivních postech. Poslední sezóna mu vyšla, připsal si v rumunské lize 15 bodů," charakterizuje nováčka Trpišovský.

Posilování ještě nekončí

Prvními letními posilami sešívaných se již na startu přípravy stali brankář Vantruba a obránce Coufal, z hostování se pak vrátili Ščuk a Alvir. Skončili naopak Necid, Sobol, Danny a Mingazov.

Mužstvo českého vicemistra je na kondičním soustředění v Rakousku. Doma v Edenu se však zatím pracuje na doplnění kádru, který čeká kvalifikace Ligy mistrů. Start v základní skupině Evropské ligy má Slavia každopádně jistý.

„S posilováním jsme ještě neskončili. Jednoznačnou ambicí je zisk dalšího titulu. Sledujeme více hráčů, kteří teď působí na mistrovství světa. Věříme, že aspoň jeden ještě do Slavie přijde," napíná fanoušky Tvrdík.

S dalšími odchody už naopak nepočítá. „Hráči, s nimiž trenéři nepočítali, už odešli. Na podzim nás čeká porce asi 31 zápasů, když nám všechno vyjde. Proto teď nepřemýšlíme, že by měl někdo další opouštět kádr."

Kategorické a definitivní ne proto slyšel i reprezentant Souček, o něhož má zájem italská Fiorentina. „Tomáš je klíčový hráč pro trenéra. Mluvili spolu, nepřál si jeho odchod. Co vím, ani hráč ho teď nemá v hlavě. Když nám sezóna vyjde, může dostat ještě lepší nabídky, než máme na stole teď," ujišťuje Tvrdík.

Reklama

Související témata: