Hlavní obsah

Mistry světa v plážovém fotbale jsou Brazilci

Mistry světa v plážovém fotbale se stali domácí Brazilci. Ve finálovém utkání turnaje hraného pod záštitou mezinárodní federace FIFA dnes porazili na pláži Copacabana Uruguay 4:1 a po roční pauze tak vrátili titul do země, která plážový fotbal vymyslela. Pro Brazílii to byla jubilejní desátá zlatá medaile. Uruguay je stříbrná, bronz získali Francouzi.

Článek

Brazilci po celý turnaj nepoznali hořkost porážky a naopak své soupeře deklasovali vysokými výsledky. Uruguay je však překvapila velmi dobrou obrannou hrou a Brazilci se prosazovali především ze standardních situací, které využili Buru, Benjamin a Sidney. Jedinou branku domácích ze hry obstaral Duda po narážečce se spoluhráčem až v poslední třetině.

Třetí příčku obsadili loňští šampióni z Francie, kteří porazili Portugalsko 6:4. Alespoň trochu tak napravili zaváhání v semifinále a potěšili svého trenéra Erica Cantonu, který v 90. letech zářil v dresu Manchesteru United. Portugalcům nepomohl ani kanonýr Madjer, který se stal nejlepším střelcem turnaje s 21 brankami.

Výsledky
Finále: Brazílie - Uruguay 4:1
O 3. místo: Francie - Portugalsko 6:4

Reklama

Související témata: